Blitz in Lommel en Hasselt

De julimaand staat in Limburg altijd garant voor twee grote blitztoernooien. Op 24 juli ontvangt Hasselt een pak blitzliefhebbers en één week later is het de beurt aan Lommel. Twee vrijdagavonden, twee avonden van plezier.

De toernooien zijn bovendien erg sterk bezet. Vorig jaar waren Steven Geirnaert en Thibaut Maenhout de laureaten. Wie doet beter? Schrijf je nu in…

Op 24 juli in Hasselt

Het is al een jarenlange traditie, de blitztoernooien in Hasselt en Lommel. Ze vormen een tweeluik in de julimaand. De eerste vrijdagavond is op 24 juli in het KA1 (Koninklijk Atheneum, we hebben van horen zeggen dat dit de beste school in het land is) in de Capucienenstraat in Hasselt. Vorig jaar won Steven Geirnaert, voor Roy Schoemans. Met meer dan 50 deelnemers was het een groot succes. Hier vind je alle info:

Parkeergelegenheid: Capucienenstraat onmiddellijk links (privé-parking school mag benut worden) of na het voorbijrijden van de school, links via de poort.

Laatste partij om 24:00 uur
Max. aantal partijen: 15, Zwitsers computergepaard
Wedstrijdleiding: Luc Cornet
Prijzen: per elocategorie (volgens volledig inschrijvingsgeld deelnemers)
Er wordt gespeeld volgens de Limburgse snelschaakelo’s van feb 2009
Voorinschrijving bij Luc Cornet tot 23.07.2009: 3,00 euro (te betalen ter plaatse vóór 19.45 u.)
Deelname zonder voorinschrijving: 5,00 euro

Inl.: Luc Cornet (0474/99.52.74 – luc.cornet@telenet.be ) of Robert Pools (0497/11.96.96)

Op 31 juli in Lommel

Een week later is er een misschien nog groter blitztoernooi in Lommel. Vorig jaar trokken meer dan 50 schakers (waaronder ruim 20 +2000-elo’s) naar De Volksmacht in het centrum van de stad van Peter Vanvelthoven. Thibaut Maenhout toonde zich toen sterker dan ondermeer Ruud Jansen, Robin Leenaerts, Thijs Laarhoven, Steven Geirnaert, Frederic Decoster, Nils Nijs en vele anderen. Een verslag van dat toernooi kan je hier bekijken. Dit jaar wordt een even sterk en uitgebreid deelnemersveld verwacht.

Plaats: De Volksmacht, Kerkplein, 3920 Lommel
Datum: 31 juli, vrijdagavond, start om 20u
Inschrijving: 3 euro
Prijzen: al het inschrijvingsgeld wordt in de prijzen gestoken
Scheidsrechter: Jos Pots
Informatie en inschrijven: De website van NLS Lommel. Mailen naar nlslommel@gmail.com

  1. Tom Vananderoye
    Tom Vananderoye17-07-2009

    Eerlijk gezegd is het toernooi in Hasselt pas aan zijn 2de editie toe. Het verving het traditionele blitztoernooi in Houthalen dat wel al sinds mensenheugenis werd georganiseerd.

    Dat gezegd zijnde: allemaal komen. =)

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.