Van der Stricht verovert de mattentaarten

Geert Van der Stricht heeft de jubileumeditie van het Open van Geraardsbergen op zijn naam geschreven. De Gentenaar was een half punt sterker dan zijn co-favorieten Renette, Alienkin en Ringoir.

Van der Stricht scoorde 7.5/9. Hij stond enkel remises toe tegen Renette, Alienkin en Clemens. Zo boekt hij na zijn zege in het Open van Gent vorig jaar opnieuw een winst in een van de grote zomertoernooien. De blitz werd gewonnen door Aleksander Alienkin, de rapid door Tanguy Ringoir…

Van der Stricht haalt het in de laatste ronde

Terwijl menig schaker in Brasschaat zijn laatste zomertoernooi inzette, werd in Geraardsbergen een grootse finale gespeeld. Vier leiders hadden het toernooi gedomineerd en stonden allen op gelijke hoogte. Hans Renette speelde een onderling duel tegen titelverdediger Tanguy Ringoir, Aleksander Alienkin nam het op tegen Clemens Adrian, terwijl Geert Van der Stricht Walter Tonoli partij moest geven.

Remise bij die eerste twee openden de weg voor Geert Van der Stricht. Hij slaagde er wél in zijn laatste partij tot een goed einde te brengen en loste zo zijn medevluchters in de sprint. Met 7.5/9 staat niemand op de hoogte van de Gentenaar. Renette, Alienkin en Ringoir deelden de tweede plaats met 7/9.

In Geraardsbergen werd er ook gerapid- en gesnelschaakt. Tanguy Ringoir nam revanche in het rapid en domineerde Alienkin en anderen. Diezelfde Alienkin toonde zijn tanden in het blitztoernooi en zorgde daar voor het omgekeerde verhaal: Ringoir en de rest tweede.

Zo was de 25de editie van het Open van Geraardsbergen toch wel succesvol. Het deelnemersaantal kon misschien iets hoger, maar was desalniettemin bevredigend. De nieuwe formule met 9 rondes bleek in ieder geval niet slechter te werken dan de oude met 7 rondes. Voor veel foto’s en alle uitslagen verzwijzen we u graag door naar de officiële website.

  1. Oscar
    Oscar19-08-2009

    Het was voor Geert de zo gegeerde 4de overwinning in Geraardsbergen, waarmee hij het record van Barsov evenaart !

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.