Snowballers reshaped verrassen favorieten in Gent

zaalDe “Snowballers reshaped” is een gewijzigde versie van de “Snowballers” en de “Snowballers return”, een ploeg met vier jeugdschakers die in de voorbije twee jaren vruchteloos probeerden het Colle-ploegentoernooi in Gent op hun naam te schrijven.

De gedaanteverandering wierp gisteren zijn vruchten af, want de SR (met Robin Leenaerts, Adrian Roos, Arno Bomans en David Roos) klopte de topfavorieten uit Gent (met Van der Stricht, Goormachtigh, Vanheirzele en Saligo)…

Jeugdig viertal klopt ervaren favorieten

Geert Van der Stricht, Johan Goormachtigh, Daniel Vanheirzele en Luc Saligo vormden de ploeg die de eer van meervoudig titelverdediger KGSRL moest verdedigen op het jaarlijkse Colletoernooi in Gent. In dit toernooi nemen viertallen het tegen elkaar op in het rapidschaak. De Gentenaars hadden opnieuw het hoogste elogemiddelde met 2232.

BomansDe concurrentie in de vorige edities kwam onder andere van de “Snowballers” en “The snowballers return”, een ploeg met Adrian Roos, Arno Bomans, Roel Hamblok en Jonas Van Cappellen. Die laatste twee zijn echter naar het mooie ItaliĆ« vertrokken om de Belgische delegatie te vertegenwoordigen op het Europees Jeugdkampioenschap. Vervanging was nodig en er werd een coalitie gesloten met Robin Leenaerts en David Roos.

Deze coalitie startte goed, al was het concept “dynamische compensatie” (wat erop wijst dat ook in slechte stellingen gescoord kan worden) geregeld van toepassing. David Roos haalde meerdere Houdini’s uit op het laatste bord en ook Arno Bomans deed zijn duit in het zakje.

Van de 25 ploegen, precies 100 deelnemers dus, waren de Snowballers echter de enige die de topper in de vierde ronde haalden met enige kans op slagen. In die topper draaide het hele toernooiverloop. KGSRL werd met een 0-4 stunt naar huis gestuurd. De andere ploegen bleven gemiddeld onder de 1900 elo en konden die bonus van de Snowballers niet meer afnemen. KGSRL werd tweede, The Gambiters derde.

De top 5:

1. Snowballers Reshaped 2126 23.0
2. KGRSL 1 2232 21.0
3. De Gambiters 1835 18.5
4. KGSRL 3 1876 17.0
5. KGSRL 2 1892 16.0

De volledige uitslag vindt u hier.

 1. Chimera
  Chimera31-08-2009

  Zo moet da ze mannen. Goed bewezen dat de jeugd het in zich heeft :p
  Wel geen afbreuk aan de prestatie van KGSRL 1, die het, op de 4 – 0 nederlaag tegen de Snowballers, nog altijd goed hebben gedaan

 2. De Denksportkampioen
  De Denksportkampioen31-08-2009

  Mooi toernooi, prima organisatie. Jammer dat zo weinig ploegen dit jaar de weg vonden naar dit prachtige toernooi. De organisatie “De Drie torens” verdient een pluim hiervoor.
  Proficiat aan de Snowballers Reshaped.
  Mijn ploeg “De gambieters” (ploeg van Yasseen,Poelman G.,de denksportkampioen en Ruben Smekens) was iets te zwak maar haalde toch een mooie podiumplaats en werd daarmee eerste in de 2de categorie. Proficiat aan mijn ploeggenoten en sorry voor de steekjes die er soms gevallen zijn.

 3. himpe rudy
  himpe rudy01-09-2009

  proficiat voor de winnaars, maar zeker ook een proficiat aan het bestuur en medewerkers van de Drie Torens voor de uitstekende organisatie van dit toernooi, iedereen van onze Mercatellers en twee vrienden van chesspirant hebben ervan genoten van de goede sfeer

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.