Chess Cool Puzzle Challenge: speel online mee en win 400 euro!

FischerWie vindt het nou niet leuk om een schaakprobleem op te lossen? Iedereen lost toch wel eens een schaakpuzzle op? Op een clubavond, tijdens een training, bij bestudering van een stappenopgave of gewoon thuis, in eigen tempo. Het oplossen van schaakproblemen is leuk voor iedere schaker, jong of oud, met een hoge rating of een wat lagere rating, clubspeler of geen clubspeler.

De Chess Cool Puzzle Challenge is een uniek concept, toegankelijk voor iedereen. Meer zelfs: U kan er nog een aardige stuiver (400 euro!) aan verdienen. Kom er alles over te weten…

The Chess Puzzle Challenge

Wie vindt het nou niet leuk om een schaakprobleem op te lossen? Iedereen lost toch wel eens een schaakpuzzle op? Op een clubavond, tijdens een training, bij bestudering van een stappenopgave of gewoon thuis, in eigen tempo. Het oplossen van schaakproblemen is leuk voor iedere schaker, jong of oud, met een hoge rating of een wat lagere rating, clubspeler of geen clubspeler.

Ook in jeugdopleidingen wordt sinds de introductie van de stappenmethode veel gebruik gemaakt van probleemstellingen om het tactisch inzicht van jeugdschakers verder te ontwikkelen. Via het internet zijn er zelfs hele websites met honderden schaakproblemen te vinden. Mensen vinden het leuk om iets op te lossen, schakers in het bijzonder.

Op vrijdag 20 november 2009 start het eerste echte Online Nederlands Schaakpuzzel Toernooi. Deelnemers aan dit toernooi staan voor de uitdaging om gedurende 53 dagen 64 schaakproblemen (64 is de sterfleeftijd van Bobby Fischer) op te lossen. De eerste 52 dagen kunt u achter de computer mee puzzelen met een wekelijkse serie van 7 schaakproblemen op onze toernooisite. De antwoorden van de schaakproblemen dienen slechts eens per week ingeleverd te worden.

Na het inleveren van het 52ste schaakprobleem volgen er een paar ‘rustdagen’ en daarna is de finaledag. Wanneer je van de eerste serie van 52 puzzels er 42 goed hebt opgelost (80%), dan mag je mee doen aan de finale. Tijdens de finale krijgen de finalisten de laatste 12 puzzles voorgeschoteld. De finale is op zaterdag 16 januari 2009 te Haarlem. Dit is de dag voor de sterfdag van Bobby Fischer. Om Corus deelnemers niet te hinderen is de finale ’s avonds om 20:30 uur!!

De deelnamekosten zijn zo laag mogelijk gehouden. Bij de start van het toernooi betaal je slechts € 10,- voor deelname aan de online series. Haal je de finaleavond, dan pas betaal je een resterend inschrijvingsbedrag van nog eens €10,-.

We zetten alles nog eens voor je op een rij:

Start van het toernooi : Vrijdag 20 november 2009.

Online series : 52 diagrammen/puzzles online via internet op te lossen
Van vrijdag 20 november 2009 t/m woensdag 13 januari 2009 een
wekelijkse serie.

Finaleavond : Zaterdag 16 januari 2009 om 20:30 uur te Haarlem

Prijzen : Eerste prijs € 400,-
Tweede prijs € 250,-
Derde prijs € 150,-
Bij voldoende deelnemers wordt het prijzengeld uitgebreid.

Inschrijving : Via de website www.chesscool.nl/puzzle
Deelnamekosten bij aanvang van online series: € 10,-

Voorwaarden : Inschrijvingen worden pas geldig ná ontvangst van betaling.

Wil je graag meedoen? Schrijf je dan snel in via onze website www.chesscool.nl/puzzle. Daar vindt je ook nog veel meer informatie over het ontstaan en de achtergrond van dit bijzondere toernooi. Je bent welkom.

  1. steven
    steven22-10-2009

    “Ook in jeugdopleidingen wordt sinds de introductie van de stappenmethode”
    Euh… is het niet omgekeerd? In jeugdopleidingen worden altijd veel oefeningen en puzzels gebruikt, dus de stappenmethode heeft dit overgenomen? 🙂
    Sorry voor m’n muggenzifterij; klinkt als een leuk toernooi idd.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.