Spassky en Korchnoi bekampen elkaar in Elista

Korchnoi en SpasskyDe veteranen Boris Spassky en Victor Korchnoi, beiden zonder meer legendes, spelen een boeiende achtkamp in Elista, de hoofdstad van Kalmykia. Kalmykia is voor de meesten het equivalent van Verweghistan, maar het is natuurlijk het aan Rusland gelinkte land van FIDE-voorzitter Kirsan Illyumzhinov.

Na twee partijen staat het 1.5-0.5 voor Korchnoi. Enigszins verrassend, want Korchnoi was door een sneeuwstorm in Moskou met serieuze vertraging aangekomen in Elista. Hij weigerde echter om de start van de match uit te stellen en won de eerste partij. Scherp en scherpte: dat is wat de veteranen lang niet verleerd zijn, zoals ook een filmpje van een analyse van Boris Spassky toont…

Korchnoi doorstaat sneeuwstorm

Veel meer woorden gaan we niet vuil maken aan de tweekamp, behalve dat het tijdsgebruik 90 minuten en 30 seconden per zet increment is. Je kan het toernooi volgen via de officiële site.

In deze schaaknieuwsarme tijden is het altijd leuk een van de oude glories in volle glorie aan het werk te zien. Boris Spassky speelt misschien niet zo vaak meer, maar analyseren en commentaar geven, doet hij altijd graag. En scherp!

 1. Theo
  Theo20-12-2009

  Die Korchnoi gaat echt schaken tot hij doodstuikt! haha
  Leuk om Spassky nog eens te zien spelen!!!

  Karpov-Spassky zou misschien nog leuker geweest zijn 🙂

  Ik zet mijn geld in op Korchnoi als winnaar!

 2. Robin
  Robin23-12-2009

  Korchnoi is echt een unieke speler. Door zijn aanpassing aan een totaal nieuwe manier van spelen én het computertijdperk, waarin hij nog steeds overeind blijft, overstijgt hij volgens mij de prestatie van Emmanuel Lasker die vier decennia in de top tien stond.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.