Gurevich alleen aan kop in Cappelle

GurevichHet toernooi in Cappele La Grande is halfweg en er is nog maar één leider: de oude Belg Mikhail Gurevich won gisteren de topper tegen de laureaat van vorig jaar, Yuri Vovk. Vovk was tot dan de enige leider met het maximum van 4/4. Door zijn zege wipt Gurevich naar 4,5/5 en dat is een half punt meer dan niet minder dan 26 achtervolgers!

Bij de Belgen geen opvallende resultaten, behalve enkele uitschietertjes van Nijs, Schaeken en Verduyn …

Yuri Vovk met 4 op 4

Yuri Vovk, de laureaat van vorige editie zat uitstekend op schema om zichzelf op te volgen aangezien hij als enige met het maximum van 4 op 4 uit de startblokken is geschoten. Hij wordt op de voet gevolgd door een groepje met 3,5 waarvan onze uitgeweken schaakbelg Gurevich de bekendste is. Die gooide gisteren echter roet in het eten van Vovk. Gurevich, momenteel Turk, klopte de Oekraïner en gaat zelf alleen aan de leiding met 4,5/5.

De Belgen?

Op de eerste borden zijn er vandaag verrassend weinig Belgische vlagjes te bespeuren, voorlopig zijn er dan ook nog geen echte potten gebroken tijdens de eerste rondes. De grootste uitschieter viel te noteren bij Nils Nijs die de eerste ronde met sprekend gemak een 2480 kon kloppen, deze schudde met wit enkele bizarre zetten uit zijn mouw (Kd1 in de opening) en mocht binnen de kortste keren opgeven.

Frederic Verduyn speelde remise tegen Sanikidzne, een speler met een rating van 2615

Ook Etienne Baudouin kon een (weliswaar zwakke) GM Thorhallson in de luren leggen en Yordi Schaecken won overtuigend van een +2300. Daarnaast zijn er nog een hele rist remises te noteren waarbij die van Frederic Verduyn van vorige ronde tegen Sanikidzne 2615 misschien de meest spijtige was. Een mooi opgebouwde partij werd remise gegeven in een duidelijk betere stelling.

Voorts biedt Cappelle wat het elk jaar te bieden heeft. Een pak uiterst sterke spelers, samengetroept in een gehucht waar werkelijk niets te beleven valt. Toch kregen we afgelopen dagen enkele kleurrijke verschijningen te zien op straat. Dit had waarschijnlijk meer te maken met het carnaval hier in de beurt dan met de deur van de lokale psychiatrische instelling die was blijven openstaan…

 1. Ruben
  Ruben17-02-2010

  Ook knap was de winst van Nicola Capone tegen een 2135

 2. Noir Abruzze
  Noir Abruzze18-02-2010

  Etienne Bauduin, zonder o : hij is koning alleen maar op schaak 🙂
  (op of aan schaak ?)

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.