Bredene verlengt prestigieuze Westvlaamse rapidtitel

Driemaal is scheepsrecht en dat weet Bredene nu ook, na 2008 en 2009 won de club met een erg jonge ploeg opnieuw de West-Vlaamse titel. In de B reeks was het nog iets jongere Oostkamp 3 laureaat terwijl de C reeks weggelegd was voor het ervaren team Roeselare 3. In het totaal waren 20 teams present.

Het toernooi werd voor de eerste keer in Oostkamp georganiseerd. Een ideaal moment dus om Oostkampenaar Frederic Decoster op pad te sturen en de marteltuigen en de ‘Wittoen’ uit te testen. Que?

Tussen de marteltuigen?

Voor het eerst werd het prestigieuze toernooi in Oostkamp georganiseerd. Na ruim beraad door mijn stamclub werd gekozen voor een prachtige locatie midden het centrum. Voor de deur waren weliswaar werken aan de gang en de spelers moesten passeren aan een huis gedecoreerd met op het eerste zicht marteltuigen, maar eens ter plaatse was er niemand die we nog hoorden klagen…

Wittoen beslist over titel

Dit laatste had niet enkel met de prima accommodatie te maken maar vooral met de goedgevulde bar. Oostkamp is immers gekend voor het lokale streekbier ‘Wittoen’. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is dit geen witbier maar een amberkleurig biertje gebaseerd op de katjes van de gagelstruik.

'Wittoen' werd wel geapprecieerd door de ploeg met de Oostkampse favorieten. Ze verloren de titel dan ook glansrijk aan een jeugdploeg…

Welke struik dat ook mag wezen, de spelers van Oostkamp weten Wittoen traditioneel goed te appreciëren waardoor hun topteam (Tom Piceu, Frederic Decoster, Pieter Steen, Raf Barzeele) de onderlinge confrontatie tegen Bredene met verve verloor. Met drie minderjarigen in de ploeg (Tanguy Ringoir, Jason Vanden Berghe, Eva Baekelant en nestor Linton Donovan) had Bredene natuurlijk ook een comparatief voordeel… Enkel Tom Piceu kon de schade beperken, de voorzitter van de VSF is duidelijk beter getraind dan de rest van zijn team.

Zoals gebruikelijk besliste dit onderlinge duel de titelstrijd en konden de jonkies freewheelend hun derde zege op rij binnenrijven, daardoor werd Oostkamp voor de zoveelste keer naar de tweede plaats verwezen. Op enige afstand zorgde Kortrijk (Pieter Truwant, Mark Dechamps, Nele Vanhuyse, Pauwel Deblauwe) voor een stunt door in extremis de derde plaats te bemachtigen.

Jeugd en ambiance boven!

Oostkamp 2, rechts in beeld, won de B-reeks

Oostkamp kon dit jaar niet enkel uitpakken met de organisatie maar slaagde er ook in door de B reeks met haar jeugdteam (Sander Rogiers, Nicholas Deneve, Joachim De Coster, Steven Vandenbussche) binnen te halen. Roeselare 3 koppelde het nuttige met het aangename door af te komen voor de ambiance en toch de C reeks mee te snoepen.

De winnaars kregen geldprijzen en een fles Wittoen, de niet-winnaars enkel dat laatste maar waren daar vanzelfsprekend tevreden mee. Op naar de volgende editie in Oostende.

Voor degenen die nog eens de volledige stand willen overlopen
http://sites.google.com/site/trouwepaard/

Of die nog eens de sfeer willen op te snuiven via de vernieuwde site van Kortrijk (een aanrader!)
www.schaakclubkortrijk.be/

Of die de laatste nieuwtjes te weten willen komen via de ‘West-Vlaamse schaakfabriek’
www.torrewachters.be

  1. Mrxjn
    Mrxjn31-03-2010

    Heel leuk tornooi op een hele leuke lokatie met heel lekker bier 🙂 !

  2. François
    François05-04-2010

    Volgend jaar wint KBSK.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.