Speel dit weekend mee in schaakweekend Moretus Hoboken

DardhaHet laatste weekend van april zetten jong en oud traditioneel koers naar de gezellige Stadsfeestzaal Kielpark. Zelfs een aswolk van de Eyjafjallajökull kan hier geen roet in het eten gooien. Wie – na een geslaagd BK misschien? – met zijn klas of school op zaterdag 24 april wil meespelen in het Vlaams Schoolschaakkampioenschap voor het Middelbaar Onderwijs 2010 moet heel snel de nodige stappen zetten bij zijn schooldirectie. Inschrijven kan nog tot uiterlijk donderdag 22 april. Alle informatie vind je op de site van de VSF.

Diezelfde zaterdag is er ook een ploegen- en individueel toernooi, waarvoor je nu kan inschrijven. Zondagnamiddag is het dan de beurt aan de (sub)top van Antwerpen en omstreken – bij uitbreiding is dat het hele Vlaamse land – om zich te meten met alle andere schaakenthousiastelingen in de 3e Memorial Jean Janssens …

3e Memorial Jean Janssens

Ploegentornooi en een individueel tornooi (allebei 9 ronden Rapid 15 min.) beginnen zaterdag om 10.30u. Aanmelden kan tot 10.00u.

Zondagnamiddag is het dan de beurt aan de (sub)top van Antwerpen en omstreken – bij uitbreiding is dat het hele Vlaamse land – om zich te meten met alle andere schaakenthousiastelingen in de 3e Memorial Jean Janssens (7 ronden Rapid 15 min.).

Stefan Docx was een van de laureaten van de vorige edities

De eerste ronde begint om 14.00u, aanmelden kan tot 13.50u. Een leuke prijzenpot voor een namiddagtornooi met als 1e Prijs 100 € (+ Beker Jean Janssens). Er zijn diverse ratingprijzen en er is bovendien een extra prijs voor de eerste 60-plusser en verder ook voor de eerste jeugdspeler. Deelnemen kost 8€ – of 7€ voor wie zich vooraf inschrijft. Alle info vind je hier of op www.lentetornooi.be . De vorige edities van de Memorial werden gewonnen door Stefan Docx (2009) en Arben Dardha (2008). Benieuwd wie nu zondag het hoogst van de toren mag blazen…

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.