Meet jezelf met tal van titelhouders in het open van Maastricht

Limburg OpenDe ENCI Limburg Open is al enkele jaren een van de sterkste toernooien in Nederland. Dit jaar is het toernooi van de universiteitshal verhuisd naar een mooie sporthal dichtbij het centrum van Maastricht. Het toernooi wordt gespeeld in het pinksterweekend, van 21 tot en met 24 mei.

Net zoals de vorige jaren is het deelnemersveld ijzersterk met kleppers als Fedorchuk en Gharamian. Maar ook de Belgische deelnames zijn talrijk. Maar liefst drie Belgische kampioenen spelen mee: Hovhanisian, Laurent en Michiels zijn de bekendste namen. Samen met een mooie prijzenpot en een gezellige sfeer is dit toernooi dus een droom voor iedere schaakliefhebber. Schrijf je nu in

Veel (én goede) Belgen spelen mee in Maastricht

Het Limburg Open kan zich traditiegetrouw altijd verheugen op een grote afvaardiging vanuit België. Dit jaar doen er maar liefst 3 kampioenen mee. IM Mher Hovhanisian is de huidige kampioen van België. Hij is momenteel de trainer van de Belgische topjeugd en behoort met een rating van 2480 ook tot een van de beste spelers. Bruno Laurent (2351) heeft zich al vroeg ingeschreven voor het toernooi. Laurent is een gearriveerde IM en is zeer wel in staat uit zijn slof te schieten, wat hij bewees door het Belgisch kampioenschap van vorig jaar te winnen. Daarnaast heeft ook IM Bart Michiels (2465) zijn deelname bevestigd. Deze sympathieke speler is een van Belgisch beloftes en won al in 2004 de nationale titel.

Samen met deze sterke Belgen zijn er nog 12 titelhouders, waardoor het toernooi bijzonder sterk is. Redenen genoeg dus om je in te schrijven. Hier alle informatie:

Het toernooi zal gespeeld worden in 4 groepen. Groep A speelt 7 rondes en wordt ingedeeld volgens het systeem van accelerated pairings. De groepen B en C spelen 7 ronden volgens het Zwitsers systeem. De veteranengroep speelt 5 ronden.
De A-groep is toegankelijk voor spelers met een rating van minimaal 2000 ELO.
De B-groep is toegankelijk voor spelers met een rating van minimaal 1700 en maximaal 2050.
De C-groep is toegankelijk voor spelers met een rating van maximaal 1750.
De Veteranen groep is toegankelijk voor alle veteranen die geboren zijn in 1949 of eerder (minimaal 10 deelnemers).

De toernooiorganisatie houdt zich het recht voor om in voorkomende gevallen een speler ongeacht zijn rating in een andere groep in te delen. Het toernooireglement zal voor het toernooi geplaatst worden op de site.

Gespeeld zal worden in Sporthal de Geusselt (zie locatie). Ook hebben wij een aantal overnachtingsmogelijkheden voor u op een rijtje gezet (zie Overnachtingen).

In de A-, B-, C-groep is een bye (= een half punt) mogelijk in een van de eerste 4 ronden, mits van tevoren aangegeven. In de Veteranen groep is een bye niet mogelijk.

Speeltempo

Het speeltempo bedraagt 2 uur p.p.p.p. voor 40 zetten gevolgd door 30 minuten extra voor de rest van de partij.
Ratingverwerking

De resultaten van de groepen A & B tellen mee voor de KNSB, DWZ en FIDE ratingverwerking.
De resultaten van de C-groep tellen mee voor de KNSB en DWZ ratingverwerking.
De resultaten van de Veteranen groep tellen mee voor de KNSB ratingverwerking.

Wegens de beslissing van de Algemene Vergadering van de KBSB op za. 14/03/2009 kan dit toernooi niet meer in aanmerking komen voor Belgische eloverwerking.
Inschrijven

Voor inschrijvingen kunt u gebruik maken van het online inschrijfformulier. Voor informatie kunt u mailen naar: info@limburgopen.nl of contact opnemen met René Coenjaerts:
Telefoonnr.: +31 (0) 45 – 532 63 88
E-mail: info@limburgopen.nl

Vanaf 19 mei is inschrijven alleen nog mogelijk per telefoon bij René Coenjaerts via het hierboven vermeldde telefoonnummer

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt:
A-groep: € 30,-
B-groep: € 25,-
C-groep: € 25,-
Veteranengroep: € 25,-

LiSB-leden krijgen een korting van €5,- op hun inschrijfgeld (dit geldt ook voor de Veteranengroep).

(W)GM / IM gratis.

Het inschrijfgeld moet voor 14 mei zijn bijgeschreven op het onderstaande rekeningnummer anders wordt er €5,- administratiekosten gerekend. Bij aanmelding op de dag zelf betaalt u nog eens € 5,- extra. Dit om het begin van het toernooi soepeler te laten verlopen.

Betaling kan geschieden bij aanmelding in de speelzaal, of middels een overschrijving op het bankrekeningnummer van de “Stichting Limburg Chess Events ” , onder vermelding van uw voor- en achternaam.
Bank: ABN Amro Bank
Plaats: Maastricht
Bankrekeningnr.: 46.48.82.354
IBAN-nr.: NL98ABNA0464882354
BIC: ABNANL2A

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.