Het open van Geraardsbergen telt opnieuw 9 rondes

GeraadsbergenEen gezellig vakantietoernooi in een prachtige locatie, met beperkt aantal deelnemers van gevarieerde kwaliteit en nationaliteit, je kan geen elopunten kwijtspelen, er zijn twee grote gratis parkings, talrijke nevenactiviteiten, mattentaarten natuurlijk en een groot aantal prijzen: hier heb je alle pluspunten van deze Vlaamse klassieker op een rijtje.

Net zoals vorig jaar worden er negen rondes gespeeld in plaats van zeven. Het toernooi gaat door van 11 tot 15 augustus. Het is de 26ste editie. Schrijf je nu in…

“Organisatie wil een buitenbeentje zijn”

Omdat men ervoor gekozen heeft om het ‘open van Knokke’ te verplaatsen naar het laatste weekend van augustus, kan Geraardsbergen weer elk jaar zijn traditioneel toernooi half augustus inrichten. Het 26ste open van Geraardsbergen zal plaatsvinden van 11 tot 15 augustus 2010 en de overgang van 7 naar 9 ronden, die vorig jaar werd uitgetest, blijft
behouden.

Zoals ieder jaar is de speelzaal uniek: gelegen in een prachtig park, met een interieur om u tegen te zeggen!

Ook andere elementen om de schaakliefhebber te bekoren, blijven aanwezig: een gezellig vakantietoernooi in een prachtige locatie, met beperkt aantal deelnemers van gevarieerde kwaliteit en nationaliteit, je kan geen elopunten kwijtspelen, er zijn twee grote gratis parkings, talrijke nevenactiviteiten en een groot aantal prijzen. Met dat prijzengeld willen de
organisatoren trouwens ook een buitenbeentje zijn, want sinds jaren worden de topprijzen bewust niet meer aangepast aan de index. Zo hoopt men de IGM’s af te houden (al worden ze natuurlijk niet geweigerd), en kans te geven aan IM’s en experten. Dat blijkt ook uit het palmares: waar vroeger namen als Gallagher, Komarov, Visser, Fedorchuk en Barsov op de erelijst pronkten, staan nu de namen van meestal Belgische beloften.

Eén minpuntje en het ziet er naar uit dat dit nooit meer in orde komt, het toernooi zit gekneld (zeg maar overlapt) tussen twee andere ‘Vlaamse’ toernooien, nl. Vlissingen en Brasschaat. Maar daarom niet getreurd: wie kiest voor twee partijen per dag en geen elo’s schrijft zich in voor Gent, Geraardsbergen en Knokke. Wie kiest voor één partij per dag en zijn elo’s wil inzetten trekt over de taalgrens naar Charleroi, en dan naar Vlissingen en Brasschaat.

Praktische info over het toernooi:
9 ronden, tempo 1u30 + 30 sec. per zet, deelname 40 €, lunch tijdens prijsuitreiking inbegrepen.

Het is toegelaten om nog in te schrijven op de dag zelf, maar de organisatoren vragen toch liever eerst te telefoneren. Logement: wie ter plaatse wil blijven overnachten, wacht best niet meer om te reserveren!

Meer info is te vinden op de site: http://users.skynet.be/vptd of bij de toernooileiding

Dirk Flamée 055/422138 of GSM 0488229901, email vptdchess@skynet.be .

De affiche. Klik om deze groter te zien.

 1. Oscar
  Oscar27-07-2010

  Tot nu toe voert de Geraardsbergenaar Tanguy Ringoir de deelnemerslijst aan.
  Hij is momenteel ervaring in Hongarije aan ’t opdoen : in twee gesloten GM-normentoernooien in Kecskemét en Szombathely.
  Om alles hierover te weten te komen, zie
  http://zenman-zenman.blogspot.com/2010/07/tanguy-ringoir-le-jeune-mi-belge.html

  Je kunt ook de partijen naspelen.

 2. Oscar
  Oscar27-07-2010

  Zie ook zijn eerste simultaan als toekomstige IM in zijn eerste club VPTD Geraardsbergen
  http://www.youtube.com/watch?v=nfBA59osFmo

  Hij had toen al zijn derde IM-norm in Bethune en zelfs een vierde IM-norm in Vandoeuvre gescoord. Ondertussen heeft de FIDE hem de titel toegekend.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.