Zesde Open Rapid van SK Oude-God bekroont nu ook de beste 65-plusser

MortselVoor de zesde keer kun je op zondag 12 september meedoen aan het Open Rapidtoernooi van Schaakkring Oude-God in Mortsel (Antwerpen).

Het stijgend aantal deelnemers aan dit toernooi bewijst niet enkel dat het organisatorisch goed zit, ook de stevige ratingprijzen (om en bij de 700 euro aan ratingprijzen!) vallen duidelijk in de smaak. En voor het eerst is er nu ook een prijs voor de beste nestor van het toernooi…

Wie volgt Cekro op?

Vorig jaar won Ekrem Cekro het toernooi, met een halfje meer dan Mher Hovhanisian, Arben Dardha en Robert Schuermans. En wat wordt het dit jaar? Dat weten we op zondag 12 september. De zesde editie van het toernooi pakt uit met bijna 700 euro aan ratingprijzen voor spelers onder de 2200, 2000, 1800 en 1600 Elo. Daarmee wordt Jan en alleman warm uitgenodigd om mee te doen. Het toernooi wordt gesponsord door CV Warehouse, de firma die in oktober al voor de vierde opeenvolgende keer Nigel Short en Garry Kasparov naar ons land brengt.

Cekro Ekrem won het toernooi vorig jaar

Aan sterke schakers heeft het toernooi nooit een gebrek gehad. De eerste vijf edities van het toernooi lokten zowel meesters als grootmeesters. Het eerste jaar, in 2005, moesten GM’s Popovic en Dgebuadze enigszins verrassend hun meerdere erkennen in Bart Michiels en Stefan Docx. In 2006 jaar won Docx het toernooi voor Cekro en Popovic. Michiels eindigde in 2007 tweede achter Saltaev maar voor Dgedbuadze. In 2008 was Pascal Vandevoort met een recordscore van 8,5/9 de grote triomfator. Vorig jaar won, zoals gezegd, Ekrem Cekro.

Sterk deelnemersveld

Het rapidtoernooi van SK Oude-God ontstond als een eenmalige gebeurtenis naar aanleiding van het veertigjarig bestaan van de club. “Een beetje tot onze eigen verbazing kwamen daar meer dan tachtig schakers op af”, zegt voorzitter Jan T’Sas. “We kregen zoveel positieve feedback op de organisatie dat we zijn doorgegaan. Het toernooi volgt daags op ons jeugdtoernooi, qua organisatie is dat dus eigenlijk niet zo’n inspanning: de zaal, de borden, de stukken … alles staat al klaar.

Met vrijwilligers en een goede prijzenpot doe je de rest. We kregen van bij het begin een kwalitatief heel sterk deelnemersveld, met een derde van de spelers boven de 2000 Elo. Dankzij de grotere pot ratingprijzen begint nu ook de ‘brede middenmoot’ het toernooi te ontdekken.”

Jeugdtoernooi

Op zaterdag 11 september organiseert de club op dezelfde locatie zijn 25ste (!) jeugdtoernooi, dat deel uitmaakt van het jeugdcriterium. Aan dit toernooi nemen jaarlijks meer dan honderd kinderen en jongeren deel. Alle info staat op de website van de club.

Het Open Rapidtoernooi van SK Oude-God vindt plaats op zondag 12 september (10-18 u.) in zaal ’t Parkske, Edegemsestraat 23 in Mortsel. Deelnemen doe je voor 8 euro (-16 j.: 5 euro). De formule is 9 ronden Zwitsers (15’ KO). De winnaar gaat met 300 euro naar huis, er zijn ratingprijzen voor -2200, -2000, -1800 en -1600 Elo (n.c. geen prijs) en ook de beste jeugdspeler en senior krijgen een envelop toegestopt. De totale prijzenpot bedraagt 2 000 euro. Prijzen zijn niet cumuleerbaar. Vooraf inschrijven doe je op www.skoudegod.be.

 1. Marcel
  Marcel29-08-2010

  “Zesde Open Rapid van SK Oude-God bekroont nu ook de beste 60-plusser”
  maar volgens info op http://www.skoudegod.be is er een prijs voor de beste nestor (65+) Wie moet ik nu geloven?

 2. Jan T'Sas
  Jan T'Sas29-08-2010

  @Marcel: de info op de website is de juiste: 65+ dus.

 3. Vraagje
  Vraagje31-08-2010

  Uit de flyer blijkt dat de ratingprijzen voor de hoofdtabel worden gedeeld bij ex aquo. Waarom is dit niet het geval voor ratingprijzen aub ?

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.