Gespot: voorbereiden op Kasparov

spelerDinsdag is het weer zover: Garry Kasparov komt naar België om een simultaan te geven tegen een keure bedrijfsleiders én enkele jeugdspelers, die zich via een selectie bij de gelukkigen kunnen voegen.

De eerste selectie was zondag, de komende selecties volgen dit weekend, in simultanen met Nigel Short en Almira Skripchenko. Als voorproefje selecteerde Geerte Verbraeken de mooiste foto’s…

Op weg naar Kasparov

Vele jonge schakertjes streven het komende weekend één droom na: zich selecteren voor een once in a lifetime-ervaring: een schaakpartij spelen tegen Garry Kasparov. De schaakreus komt dinsdag opnieuw op bezoek in België, voor het jaarlijkse media- en pr-event georganiseerd door CVWarehouse. Onder de naam “Your next move” krijgen enkele jongeren in dit evenement ook de kans om mee te spelen tegen Kasparov.

De weekends in aanloop naar dit evenement, zijn er daarom selecties voor tal van jeugdspelers. Een boeiende ervaring, want de finale selectie dit weekend wordt georganiseerd door Nigel Short en Almira Skripchenko. Op zich al de moeite om een zondag voor uit te trekken!

Vorige zondag was de eerste selectie, een massatoernooi met véél jeugd. Meer dan 200 schakertjes trokken naar de studio’s van Alfacam om zich te verzekeren van tenminste één simultaan. Geerte Verbraeken maakte een impressie.

speler

speler

Ventje

speler

speler

stukken

 1. KC
  KC08-10-2010

  En de winnaar van de voorronde wordt niet gezegd 🙁
  Maar ja, ik ken hem toch al, want hij wou zijn lesgever op de hoogte brengen 😉
  Hij speelt (nog) ni in de belgische bond, maar hij speelt wel heel goed.

 2. luc oosterlinck
  luc oosterlinck09-10-2010

  Bedankt Inge, Jan en Gabriel, dat je deze hoogdagen voor onze beginnende schakers mogelijk maakt. Voor velen van hem is het dit weekend een spannende partij, waar ze later nog veel kunnen mee uitpakken.

 3. luc oosterlinck
  luc oosterlinck10-10-2010

  De geselecteerden voor de simultaan tegen Garry kasperov zijn: Lydia Dubbeldam, Iris Verstraeten, Vadim Jamar, Quinten Ramacker,Tibo Maes en Lowie Tomme.

 4. Geert Bonhomme
  Geert Bonhomme10-10-2010

  Een dikke proficiat aan de geselecteerden ! Zet hem op tegen Garry !

 5. kris
  kris11-10-2010

  inderdaad, proficiat aan deze schakers, en ook aan de 4 anderen die zich zondag nog wisten te plaatsen.

 6. Rudi
  Rudi11-10-2010

  Dinsdag alle partijen te volgen op http://www.yournextmove.be

 7. bonnero
  bonnero22-10-2010

  Mooie reclame voor de schaaksport, dat zal wel.. Maar ik vind het toch jammer dat er maar zo weinig plaatsen voorbehouden worden aan onze jeugdspelers.
  Moeten al die BVs en CEOs nu per sé meedoen? Kunnen ze niet sponsoren zonder zelf een plaatsje in de spotights op te eisen? Als Real Madrid hier een vriendschappelijke voetbalmatch komt spelen worden er toch ook geen plaatsen voor de sponsors voorbehouden in het elftal?
  Neen, die mogen toekijken vanuit de loges!

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.