Het open van Leuven: een toernooi voor iedereen!

SpeelzaalWij hopen eigenlijk dat we ons jaarlijks tornooi niet meer hoeven te introduceren, maar gaan dat voor de zekerheid toch maar doen. Het Open van Leuven staat binnenkort reeds voor de 22e keer garant voor sfeer en gezelligheid, een sterk en internationaal deelnemersveld, een grote prijzenpot én diverse aprèsschaakmogelijkheden.

Lees verder voor alle informatie en schrijf je in via onze website

Een toernooi voor iedereen

Dat ons tornooi niet voor doetjes is, staat als een paal boven water. Je hoeft maar even een kijkje te nemen op de erelijst om te zien dat er nog nooit een titelloze speler de 1e plaats bemachtigd heeft. Namen als Glek, Cifuentes, Barsov, Torre, Epishin, Miroshnichenko hoeven geen introductie meer. Zelfs Kasimdzhanov heeft hier nog eens bijna gewonnen. En uiteraard mogen we Hovhanisian ook niet vergeten, die hier als enige 2x wist te winnen!

“Doetjes” zijn uiteraard ook welkom, anders hadden we er even goed een normentornooi van kunnen maken. Voor de mindere goden zijn er meer dan genoeg kansen om interessante partijen te spelen en met grote prijzen te gaan lopen. Ook dit jaar is het prijzengeld weer niet min!

Ook al mag het motto van de Britse deelnemers "The chess may not be good, but your beer is excellent" zijn, hun landgenoot Stephen Berry wist vorig jaar de eerste plaats te bemachtigen.

Dat er niet alleen Belgen op afkomen, bewees de erelijst eigenlijk al, maar we zouden toch ook nog graag vermelden dat er elk jaar weer een trouwe groep Engelsmannen van King’s Head Londen ons tornooi aandoet. Het is echter niet zeker dat zij voor het schaken komen, want deze vrolijke bende is ’s avonds (en eigenlijk ook tijdens de partijen) altijd tot de late uurtjes terug te vinden in de bar. “May not be good for the chess but your beer is excellent!”

Dat bier sluit overigens naadloos aan bij de aprèsschaakmogelijkheden die we eerder vermeldden. Dat Leuven een studentenstad is weet iedereen. Dat die studenten kunnen fuiven, weet ook iedereen. Dat de volwassenen niet moeten onderdoen… dat proberen elk jaar weer enkelen te bewijzen. Daarom zijn we ook dit jaar weer zo vriendelijk geweest om de partijen in de namiddag te laten beginnen. Desondanks zie je elk jaar weer lege borden, zeker naar het einde toe. Zolang het maar plezant is hé!

Hier inschrijven!!

Het prijzengeld

…komt in het totaal op meer dan € 4500!
Hoofdprijzen:
1. € 1.000
2. € 750
3. € 500
4. € 250
5. € 125
Ratingprijzen:
1. € 175
2. € 100
3. € 50
4. € 30
5. € 20
voor de categorieën <2300, <2100, <1900, <1700 en <1500 Elo. Het Provinciaal Kampioenschap voorziet additioneel prijzengeld. Talrijke additionele prijzen zullen uitgereikt worden aan het begin van elke ronde. Programma

Donderdag 11 november
12u30 Registratie
14u00 Ronde 1
19u30 Ronde 2
Vrijdag 12 november
19u30 Ronde 3
Zaterdag 13 november
14u00 Ronde 4
19u30 Ronde 5
Zondag 14 november
09u30 Ronde 6
14u00 Ronde 7, gevolgd door de prijsuitreiking

  1. Freshkjet
    Freshkjet03-11-2010

    Kan het zijn dat Thibaut Vandenbussche een IM-norm gescoord heeft in de ‘champions league’?

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.