Thibaut Maenhout is lentekampioen in Brugge

SpeelzaalIn het lentetoernooi van Brugge is Thibaut Maenhout de grote overwinnaar geworden. Met een monsterscore van 7/7 mocht hij voor de derde keer dit toernooi op zijn palmares schrijven. Met een ontluisterende 7/7 was zijn suprematie zelden in gevaar.

Het lentetoernooi verzamelt de spelers uit Noord-West Vlaanderen. Vorige vrijdag werd het toernooi afgesloten met een blitztoernooi, waar hij eveneens de touwtjes stevig in handen hield …

64 deelnemers in West Vlaamse prestigeslag

Elk jaar wordt het Brugse schaakseizoen afgesloten door het Lentetoernooi, georganiseerd door de schaakclub Gazel-Electrabel. Het is een toernooi tussen spelers uit Noord-West Vlaanderen, met een grote Brugge/Oostkamp garde maar ook afvaardigingen uit Knokke, Blankenberge en Roeselare. Dit jaar mocht het toernooi, opgedragen aan wijlen voorzitter Herman Thienpondt, een jubileum vieren : de 30e editie was een feit.

Het toernooi werd opgeluisterd door 64 spelers, een kleine terugval ten opzichte van de vorige jaren. Nog steeds een mooi resultaat voor een toernooi dat over zeven vrijdagen plaatsvindt. Sommige toppers in Brugge lieten even een jaartje voorbijgaan, maar dan nog was het toernooi sterk bezet :  met 5 spelers boven 2200 ELO is het steeds knokken voor de titel.

Thibaut Maenhout domineerde met een indrukwekkende 7/7!

Het toernooi werd gedomineerd door de jeugdtandem Thibaut Maenhout – Tieme Verlinde – Wouter Gryson, waarbij Thibaut er bovenuit stak. Kersvers FM Frederic Decoster en Stijn Bertrem deden reeds enkele slippertjes in de eerste ronden en waren daardoor op achtervolgen aangewezen.

In de vijfde ronde werd de clash tussen Thibaut en Tieme (beide 4/4) in het voordeel van Maenhout beslecht en in ronde 7 zette hij de kers op de taart met een tactische slotcombinatie tegen Wouter Gryson. Hiermee behaalt hij een perfecte score van 7/7, met anderhalve punt voorsprong op een groepje van 4 (Tieme Verlinde, Frederic Verduyn, Stijn Bertrem en Frederic Decoster). En meteen goed voor Thibaut zijn derde toernooizege.

De -1800 categorie werd gewonnen door een sterk spelende Jonny Rogiers (Oostkamp), de -1600 was voor Thijs Vermeir (Roeselare), beiden met 4,5/7. En ook de glansprestatie van de 14 jarige Sander Larsen (Oostkamp, 1586 ELO) werd in de verf gezet : hij had de grootste ELO sprong gedurende het toernooi (1919 prestatie).

Vorige week sloot het toernooi af met de prijsuitreiking en een blitztoernooi over 9 ronden. Alhoewel er (vriendschappelijk) geprobeerd werd hier Maenhout van de troon te stoten, bleek er wederom geen maat te staan op Thibaut. Hij werd alleen eerste, gevolgd door de Tieme Verlinde en Wouter Gryson. De B-reeks werd gewonnen door Ben Van De Putte, die met zijn boekenstand voor één keer was afgezakt naar Brugge … Of was het voor de gezelligheid ?

Benny Todts

 1. David Roos
  David Roos25-06-2011

  Prachtig Benny! 🙂

  Aangenaam om te lezen!

 2. Wouter G
  Wouter G25-06-2011

  Drie hoeraatjes voor Ben de Denksportkampioen 😀

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.