Schrijf je in voor het Open in Geraardsbergen

speelzaalAls men in Google vptd indrukt dan staat bovenaan de ongeveer 277.000 resultaten nog altijd Schaakclub “Van Pion Tot Dame”, en de club is daar fier op. VPTD richt van 11 tot 15 augustus 2011 voor de 27ste keer het internationaal toernooi in.

En wie half oogst een meerdaags schaaktoernooi wil spelen, krijgt met Geraardsbergen een topper voorgeschoteld, gezien de prachtige locatie en gezellige zomersfeer!

Sinds het jubileumtoernooi in 2009 schakelde men in Geraardsbergen over van 7 naar 9 ronden. Geen nood voor wie dat van het goede teveel vindt, want de organisatoren geven aan de deelnemers het recht tot het nemen van twee bye’s die elk recht geven op een half punt, en dat liefst tot en met de 7de ronde.

Aan het vertrouwde programma en de talrijke prijzen zijn geen wijzigingen aangebracht. Zoals men weet kiest men in Geraardsbergen via de beperkte hoofdprijzen voor het kruim van de Belgische schaakwereld. Komt daar toevallig nog een topper bij, des te beter. Wie aan de voet van de ‘muur’ wil komen schaken, kan ook nog genieten van het nevenprogramma
dat open staat voor iedereen: op vrijdag 12/08 is er om 20 uur een ‘rapid’ en op zaterdag 13/08 is er de ‘zomerblitz’ + BBQ. Op zondagavond is er alleen een BBQ want dan zijn de meeste schakers, maar vooral de arbiters aan het einde van hun Latijn.

Wie een bezoekje wil brengen kan dat van ’s middags al combineren met een heerlijk ‘dagmenu voor schakers’ op het terras tegenover het ‘Koetshuis’.

Schrijf je nu in via de website van de schaakclub Geraardsbergen!

 1. Tom
  Tom15-07-2011

  Geraardsbergen is een prachtig tornooi waar ik dit jaar jammer genoeg niet kan aan meedoen.
  Maar volledig off topic, welke club zou nog eens een individueel 24u blitz tornooi willen/kunnen organiseren? Ik heb er in elk geval heimwee naar!

 2. MrRoyalFlush
  MrRoyalFlush03-08-2011

  @Tom en de rest van Vlaanderen: Dat vind ik ook een goed idee! De 24u blitz was een leuk tornooi 🙂

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.