Bruno Laurent neemt heft in handen na zes rondes Charleroi

Na een kleine pauze van een week is het Belgische toernooigebeuren opnieuw in gang geschoten. Momenteel spelen maar liefst 150 Belgen mee in de tiende editie van het Open Charleroi, een van de sterkste Opens in ons land.

Na vijf rondes was er nog één leider: Wim Maes speelde iedereen op een hoopje en had het maximum van de punten, tot hij in de zesde ronde Bruno Laurent tegenkwam…

10de editie Charleroi

Na negen zomers komt er ook een tiende voor het Open Charleroi. Het sterkste Waalse zomertoernooi is toe aan een feesteditie en heeft daarvoor 150 spelers kunnen aantrekken. Een uitstekend deelnemersveld, dat deze keer echter geen grootmeesters op het rekest heeft staan. Geen nood, want met Pascal Vandevoort, Bruno Laurent, Jan Rooze en enkele andere fide meesters is de spanning verzekerd.

Wim Maes startte weergaloos, maar incasseerde vandaag een eerste nederlaag.

Een van die andere FM’s is Wim Maes. Als zesde geplaatst een van de schaduwfavorieten, maar na vijf rondes was niemand minder dan hijzelf de trotse leider. Maes was niet zomaar een leider, want hij won alle partijen tot dan toe, inclusief de clash tegen favoriet Pascal Vandevoort. Vier spelers volgden op een halfje: Laurent, Le Quang, Cools en Sclacmender.

De heerschappij van Maes werd vandaag beëindigd door Bruno Laurent zelf. In een al bij al rustige Siciliaan vond die de controle over de c-lijn en de bijbehorende zevende rij, wat hem uiteindelijk twee vrijpionnen op de damevleugel opleverde. 1-0 en Laurent is de nieuwe leider.

Concurrentie krijgt hij van Kim Le Quang, die het andere topduel met Cools wist te winnen. Na zes rondes zijn er twee leiders met 5,5/6 en enkele achtervolgers met 5/6, waaronder Vandevoort. Alle informatie kan je vinden op de officiële site. Je kan de partijen iedere dag Live volgen op onze livepagina.

 1. David Roos
  David Roos05-08-2011

  Ook interessant is het WK jeugd dat nu bezig is in Indie! 🙂
  http://www.wjcc2011.org
  Daar heeft Sigiswald Barbier op dit moment al 1.5 uit 3 !
  Verder spelen Stef Soors, Herman Jean, Xavier Mastelerz en Marigje degrande daar nog. Allen daarheen!

 2. Benjamin
  Benjamin06-08-2011

  In Oostenrijk is ook het kampioenschap van de EU bezig. Na 4 ronde’s staat Nicola Capone samen met 1 andere eerste met het maximum. Hendrik Decrop haalde tot nu toe 2.5/4. Beiden spelen ze bij de -12.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.