Een toernooi met véél winnaars

Voor de zevende keer kun je op zondag 4 september meedoen aan het Open Rapidtoernooi van Schaakkring Oude-God in Mortsel (Antwerpen).

Vorig jaar won IM Mher Hovhanisian, kersvers winnaar van het jongste Belgisch kampioenschap. GM Alexandre Dgebuadze en Daniel Sadkowski eindigden mee op het podium. Wat wordt het dit jaar? Dat weten we op zondag 4 september. De zevende editie van het toernooi deelt traditiegetrouw bijna 700 euro uit aan ratingprijzen voor spelers onder de 2200, 2000, 1800 en 1600 Elo. Daarmee wordt jan en alleman warm uitgenodigd om mee te doen…

Verrassing

De winnaar van het toernooi gaat met 300 euro naar huis. Jaarlijks doen dan ook heel wat sterke schakers aan het toernooi mee, waaronder zowel meesters als grootmeesters. Het eerste jaar, in 2005, moesten GM’s Popvic en Dgebuadze hun meerdere erkennen in Bart Michiels en Stefan Docx. In 2006 jaar won Docx het toernooi voor Cekro en Popovic. Michiels eindigde in 2007 tweede achter Saltaev maar voor Dgedbuadze. In 2008 was een onstuitbare Pascal Vandevoort met een recordscore van 8,5/9 de grote triomfator. Het jaar nadien won Ekrem Cekro en vorig jaar, zoals gezegd, Mher Hovhanisian, na een spannende strijd waarin Daniel Sadkowski ei zo na voor de grote verrassing zorgde.

Ratingprijzen

Maar niet alleen sterke schakers gaan met prijzengeld naar huis. Wie een beetje op dreef is, maakt heel veel kans om 75, 50 of 25 euro te winnen. Voor de beste jeugdspeler én de beste nestor (nu ja, 60-plusser) ligt telkens 50 euro klaar. Omdat het toernooi tot nu toe vooral hogere Elo’s lokte, was het niet eens zo moeilijk om een ratingprijs te winnen. Als de traditie zich voortzet, zal dat ook nu weer het geval zijn (dus: schrijf nu in en houd het stil…)

Jeugdtoernooi

Op zaterdag 3 september organiseert de club op dezelfde locatie zijn 26ste jeugdtoernooi, dat deel uitmaakt van het jeugdcriterium. Aan dit toernooi nemen jaarlijks meer dan honderd kinderen en jongeren deel. Alle info staat op de website van de club.

Het Open Rapidtoernooi van SK Oude-God vindt plaats op zondag 4 september (10-18 u.) in zaal ’t Parkske, Edegemsestraat 26 in Mortsel. Deelnemen doe je voor 8 euro (-16 j.: 5 euro). De formule is 9 ronden Zwitsers (15’ KO). De totale prijzenpot bedraagt 2 000 euro. Vooraf inschrijven doe je op www.skoudegod.be.