Verstraeten, Sadkowski en Soors winnen in weekendtoernooien

Terwijl Edouard Romain iedereen aan het platspelen is in het centrum van Antwerpen (4/4!), wonnen Rein Verstraeten en Daniel Sadkowski enkele kilometers verder de twee dagtoernooien, die Oude God ieder jaar organiseert. Verstraeten was de beste op zaterdag, Sadkowski in het ijzersterke rapidtoernooi op zondag.

Diezelfde zondag verzamelden tal van Limburgers zich in Eisden, voor de Michel Szostek Memorial. Favoriet Stef Soors speelde zjin tegenstanders op een hoopje…

“Waar is de tijd van de homologatiecommissie?”

In het Antwerpen van Inventiland is het toernooiverloop zo klaar als een klontje: elohoogste Edouard Romain heeft de vier eerste rondes gewonnen en staat al een punt los op Jan Timman. Benjamin Bok staat derde en lijkt de enige die nog ├ęcht kans maakt op een grootmeesternorm. Voor het overige verloopt het toernooi ronduit rampzalig voor Mher Hovhanisian (0,5/4) en Stefan Docx (dezelfde score). Beiden mikken vooral op elowinst, maar zullen de laatste rondes dus nog stevig uit hun pijp moeten komen.

Rein Verstraeten won op zaterdag het open toernooi

Intussen werd het weekend gestoffeerd met twee boeiende rapidtoernooien. Oude God Mortsel organiseert ieder jaar een leuk tweeluik, met een criterium op zaterdag en een rapidtoernooi op zondag. Het criterium trok zoals ieder jaar een pak deelnemers. Enkel de open reeks was magertjes bevolkt met 13 spelers. Stefan Beukema was favoriet, maar Rein Verstraeten won solo. De andere winnaars:
-8 (winnaar: Anthony Mitran)
-10 (winnaar: Nathaniel Faybish)
-12 (winnaar: Tamer Ismail)
-14 (winnaar: Quinten Ramacker)
-16 (winnaar: Joris Verhelst)

Op zondag was bezetting minder jeugdig, maar wel een pak sterker. Meer dan de helft van 58 deelnemers hadden meer dan 2000 elo en met kleppers als Dutreeuw, Wiley, Maes, De Schampheleire, Sadkowski etc. was de spanning verzekerd. Favoriet Dutreeuw moest zich tevreden stellen met de achtste plaats. Winnaar was thuisspeler Daniel Sadkowski. Hij scoorde een halfje meer dan Wim Maes en een punt meer dan een vijftal.

Alle informatie, foto’s en uitslagen vind je op de prima site van Oude God Mortsel.

Diezelfde zondag werd er ook gerapidschaakt in Maasmechelen, waar de club uit Eisden Michel Szostek herdacht. Simenon, Sarrau en Lagrain wonnen de vorige twee edities, nu was het de beurt aan Stef Soors. Hij won voor titelverdediger Simenon met 6,5/7. Alle uitslagen en een verslag vind je op de site van de Schaakliga Limburg.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.