Reacties opnieuw open

Het proefproject met de Facebook-commentaren is nu ongeveer één maand bezig. Tijd voor een evaluatie dus en die was eerder negatief dan positief. Ondanks enkele voordelen, was de algemene balans slecht. Er was dus maar één conclusie mogelijk: afvoeren, die handel! Daarom keren we vanaf vandaag, 1 oktober, terug naar het oude systeem.

Vanaf vandaag kan iedereen opnieuw reageren, zoals voor het proefproject. Als addendum heeft de redactie wel duidelijk omlijnde regels opgesteld, om de discussies gestructureerd en correct te laten verlopen. Wij danken onze lezers voor het begrip en natuurlijk ook voor het lezen én reageren…

Om de debatten op deze website niet te laten ontaarden, vragen wij iedereen om rekening te houden met de volgende regels:

– Het beschuldigen of zwartmaken van personen of organisaties, zonder enige argumentatie of bewijslast, wordt niet toegelaten.
– Geen scheldwoorden
– Geen onwettelijke posts, net als het aanzetten tot onwettig gedrag (we denken dan vooral aan copyroght issues)
– Geen sluipende reclame
– Geen racistische, seksistische of homofobe uitlatingen.
– Geen persoonlijke details over andere personen.
– Het posten onder de naam van iemand anders (bv. Ik post als Levon Aronian een reactie).
– Geen té verre afwijkingen van het topic van het artikel.

Bij schendingen van deze regels behoudt de redactie zich het recht voor om de posts te verwijderen en, in heel extreme gevallen, een discussie volledig af te sluiten.

Alvast bedankt en veel reageergenot!

 1. brabo
  brabo03-10-2011

  Toevallig start morgen het nieuwe seizoen van Telefacts met het onderwerp Facebook.
  http://www.hln.be/hln/nl/929/TV-Gids/article/detail/1328061/2011/10/03/Nieuw-seizoen-Telefacts-start-met-Facebook-open-boek.dhtml

  P.s. Blij om terug te zijn van het Siberische strafkamp. De foto naast dit artikel is super! 🙂

 2. Gonzo
  Gonzo03-10-2011

  Mooi!

 3. Marcel
  Marcel03-10-2011

  welcome back brabo

 4. Chessmaster
  Chessmaster03-10-2011

  Welcome back comments!
  Welcome back brabo! 🙂

  Schitterende foto gewoon in dit artikel!

 5. Luc Oosterlinck
  Luc Oosterlinck04-10-2011

  Weer wat leven in de brouwerij he Brabo.

 6. Hyves
  Hyves07-10-2011

  Een persoonlijke noot: ik vind het ook niet slecht dat terug naar een strikt gedefinieerd “niet-Facebook” systeem wordt teruggeschakeld.
  Facebook lijkt me als middel slechter dan de kwaal, gezien hun policy omtrent privacy.
  Ik denk er serieus over om mijn facebook-account te deleten, maar in het oude systeem zou dat ook betekenen dat ik niet meer zou kunnen deelnemen aan discussies hier.
  En over die discussies: Schaakfabriek is een populaire site en men kan argumenteren dat het geen forum is om over reglementen of sportiviteit of weet ik wat te discussiëren, maar het zijn in elk geval leerrijke conversaties, die velen zo wat bijbrengen. Dat sommigen harder zijn in het verdedigen van hun standpunten dan anderen, is deel van een gezonde discussie; het zijn tenslotte de juiste argumenten die moeten winnen, niet de populairste.

 7. Jan Lagrain
  Jan Lagrain07-10-2011

  @Hyves: volledig mee eens, maar ik wil wel even benadrukken dat de reden dat we het tijdelijk anders geprobeerd hebben, is dat veel posts net posts waren zonder argumenten, met beledigingen en nog erger: met privé-informatie over bepaalde mensen, die in de verste verte niets met de discussie te maken hadden. Daarom dat ik de discussies wel terug wil, maar voor een iets duidelijker reglement gekozen heb.

 8. Jan T
  Jan T08-10-2011

  Ach, vergeleken met andere publieke fora viel het aantal van debiliteit, hyperemotie en bijna-waanzin getuigende posts op Schaakfabriek nog dik mee. Dit systeem blijft het meest gebruiksvriendelijke. Laat de striktere regels hun werk maar doen.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.