CREC grijpt de macht in eerste

Terwijl vijf jonge Belgen onder leiding van één oude Armeen het beste van zichzelf geven in het mooie en verre Brazilië (waarover later meer), is CREC Charleroi de nieuwe leider in onze eerste nationale geworden.

Gisteren versloeg het in de topper Rochade Eupen, de co-leider, met zware 20-12 cijfers. Charleroi stelde opnieuw een monsterploeg op, een van de beste ploegen die er de afgelopen jaren achter onze borden te bewonderen was…

CREC crack

Met drie 2600+spelers (Tigran Gharamian, Andrei Istratescu en David Alberto) en een gemiddelde rating van 2537 over acht borden heeft CREC Charleroi zijn ambities gisteren meer dan kracht bijgezet. De reden: een topduel met medeleider Rochade Eupen. Het resultaat: een vernietigende overwinning voor CREC, die zo dé te kloppen ploeg in eerste blijft. De titel is nog ver weg, maar de eerste stappen en bedoelingen zijn wel duidelijk.

CREC is de enige ploeg die totnogtoe al zijn duels gewonnen heeft, maar volledig weg van de andere ploegen zijn de Carolo’s nog niet. Op één puntje volgt het eveneens erg sterke Ans, dat Jean Jaures op een pandoering trakteerde. De derde plak is voor KGSRL uit Gent en Rochade Eupen.

Onderaan de stand is het stilaan vijf voor twaalf voor een ploeg die al jaren een vaste waarde is in eerste: KBSK Brugge. De Westvlamingen verloren nipt, met 15-17 tegen Fontaine. Brugge heeft nog steeds 0 punten en is de enige ploeg die met dat saldo genoteerd staat. Onderlinge duels met Eynatten en vooral Jean Jaures zijn meteen duels van cruciaal belang.

Partijen NIC
Standen en uitslagen

 1. Hugo VS
  Hugo VS22-11-2011

  Volg het WK voor jeugdspelers op http://www.bloggen.be/wkbrazilie

 2. mathias
  mathias22-11-2011

  amai, straffe partij van Marc Daels met zwart tegen Winants: een rustige grootmeester-tegen-amateur winst. Maar dan omgekeerd…

  proficiat Marc!

 3. brabo
  brabo22-11-2011

  @Mathias:
  De partij was mij ook al opgevallen. Ik heb het niet in een PC gestoken maar het leek mij een vrij rechtlijnige overwinning met de zwarte stukken. Knap!

 4. David Roos
  David Roos22-11-2011

  Inderdaad! mooie partij. Vooral voor zo een elo verschil! Go Marc!

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.