CREC doet opnieuw een uitstekende zaak in NIC

Na zes rondes NIC lijkt het er steeds meer op dat niemand in staat zal zijn CREC Charleroi af te stoppen. De ploeg uit Charleroi trad aan met maar liefst vijf 2600+-spelers om de topper tegen een verzwakt Fontaine overtuigend te winnen: 21-11.

Concurrent Ans raakte niet voorbij een knokkend Anderlecht. Hierdoor staat KGSRL momenteel tweede. Het volgt wel al op twee punten. Voorbij is het echter niet…

CREC rekent op topduels om titel te halen

Dat CREC de sterkste ploeg is in eerste Nationale is nu wel erg duidelijk. In drukke tijden stelde het een van de sterkste ploegen op van het afgelopen jaar, met Gharamian, maar ook met Istratescu, Bauer, Hamdouchi en David Alberto, allen boven de 2600. Met Bruno Laurent op 7 en een gemiddelde van boven de 2500 zijn de titelambities van CREC duidelijk. De 21-11-zege tegen Fontaine zette die ambities enkel kracht bij.

Toch is de race naar de titel zeker nog niet afgelopen. CREC ontvangt immers in de laatste vijf rondes nog de volledige top 4 van de rangschikking. De toppers zullen dus de beslissing brengen.

Achter de voorlopig ongenaakbare Karolo’s staat KGSRL Gent. Zij wonnen erg nipt tegen het noodlijdende Brugge, die dit jaar ontzettend veel pech hebben en voor de derde keer 17-15 slikten. Nog één puntje daarachter staat Ans, dat zijn tanden stukbeet op een sterk spelend Anderlecht. 16-16, een vervelend verliespunt voor Ans, maar ook een gouden punt voor Anderlecht, dat alle hoop op redding levendig houdt.

Alle uitslagen vind je op de website van de bond.
Alle partijen zijn na te spelen op de site van Valery Maes.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.