Ans stunt na monstertopper in Charleroi

Ondanks een van de sterkste opstellingen ooit in onze eerste nationale (een gemiddelde van 2608) heeft leider CREC gisteren zijn eerste seizoensnederlaag geleden. Het verloor in dé topper van de speeldag tegen directe concurrent Ans.

Bij Ans waren Landa, Winants en Gulbas de sterren van de middag. Zij wonnen elk tegen een op papier iets hoger geklasseerde speler…

Brugge geeft de strijd nog niet op

Door de zege nadert Ans – samen met Amay, dat in Eupen ook voor een straffe zege zorgde – tot op twee punten van Charleroi. De titelstrijd is dus zeker nog niet beslecht, al blijven de Carolo’s veruit de beste papieren hebben. De opstelling in deze ronde doet ook vermoeden dat CREC alles op alles zal zetten om zijn leidersplaats om te zetten in een titel.

In de kelder van het klassement heeft Brugge duidelijk gemaakt dat het in eerste nationale wil blijven. De Brugse ploeg werd duidelijk versterkt, maar verder dan een punt raakten ze niet. Eynatten 2 verweerde zich kranig. Anderlecht heeft zich op zijn beurt bijna verzekerd van een verblijf in eerste. Het won de andere degradatietopper tegen Jean Jaures 1. Zeker is het nog niet, want Brugge volgt op twee punten. Met enkele onderlinge duels in de laatste twee rondes belooft ook die strijd dus bijzonder spannend te worden.

In tweede nationale is Wirtzfeld kampioen geworden in reeks 2B. De reeks 2A is nog niet afgelopen, maar Zottegem lijkt met vier punten voorsprong en een op papier haalbaar schema af te stevenen op een eerste verblijf ooit in de hoogste reeks.

Alle uitslagen
Het klassement na ronde 9
De partijen

 1. David Roos
  David Roos05-03-2012

  Mmmm, en Anderlecht heeft wel duidelijk gemaakt dat als ze willen, gerust eens zot kunnen doen. Als je King Loek al bovenhaalt 😉

 2. Garnaalkroket
  Garnaalkroket05-03-2012

  Klinkt als een repost… Maar Aalter did it again, lol

 3. Chesslover
  Chesslover05-03-2012

  Ziektes zijn niet te vermijden, zeker als ze in de eerste ploeg vallen en op het laatste moment maar gemeld worden. Met een tweede ploeg in degradatienood was puzzelen of vervanging zoeken nog onmogelijk.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.