Het C&D-toernooi in Gent komt eraan

Niet alleen de schoolgaande jeugd kijkt jaarlijks uit naar de paasvakantie, ook de meeste hobbyschakers hebben een reden om enthousiast te zijn. Wie minder dan 1900 elopunten heeft kan immers opnieuw deelnemen aan het C&D-toernooi in Gent. Let wel op! Dit jaar gaat het C&D-toernooi niet door in het paasweekend, maar 1 week eerder op 31 maart en 1 april 2012!

In het gezellige C&D-toernooi strijden rijzende talenten tegen vergane gloriën voor een prijzenpot van meer dan 1000 euro. Dat werkelijk iedereen kans maakt op een ereplaats, leert een snelle blik op de erelijst…

Het C&D- toernooi is voorbehouden voor spelers met een maximale rating van 1899 elo. Zij spelen gezamenlijk een toernooi, maar voor het klassement worden er twee categorieën gemaakt. Met een rating van minder dan 1600 elopunten beland je in de D-reeks, de andere strijden voor de titel in de C-reeks. Een toernooi op een aangenaam niveau dus.

Dat het geen slappe bedoening hoeft te worden, staat eveneens te lezen in de erelijst. Hedendaagse kanonnen als Minyeyevtsev, Ponnet, Ducarmon, Roos en ongetwijfeld nog vele anderen gingen u voor.

Inschrijven kan op de site van de KGSRL.

Klik op de prent om een groter formaat te bekijken

Klik op de foto voor een groter formaat.

 1. Arnaud
  Arnaud10-03-2012

  op 31 maart …dat is dan nog maar 3 weken om 200 elopunten te zakken … als ze dat nu eens wat vroeger hadden aangekondigd!

 2. Niels G.
  Niels G.13-03-2012

  Ik had graag iets gelezen over het toernooi in Capelle-La-Grande…
  Héél wat (Belgische) toppers waren aanwezig: Dgebuadze, Malakhatko…

 3. David roos
  David roos13-03-2012

  Beste Niels.
  Zo een verslag wordt best gemaakt door iemand te plaatse. Jan was daar (veronderstel ik) niet waardoor een verslag maken, gebaseerd op de einduitslag is altijd minder he. In een ideale wereld zou iemand op een toernooi een verslag doorgeven aan Jan, waardoor de site super veel meer resulaten zou hebben! 🙂 hint hint! 🙂 maar natuurlijk doet jan alles wat mogelijk is e ! Go Jan!

 4. Peter
  Peter13-03-2012

  Behalve Dgebuadze en Malakhatko was er geen enkele Belgische topper aanwezig, dus die drie puntjes daarachter zetten is een beetje flauw he 🙂

 5. brabo
  brabo13-03-2012

  Als je iets wilt lezen over forfaits in Cappelle La Grande dan verwijs ik naar http://schaken-brabo.blogspot.com/2012/03/forfaits-in-cappelle-la-grande.html.
  Er is nog een 2de artikel in de pijplijn betreffende een opmerkelijk eindspel van 1 van de Belgische deelnemers gespeeld in CLG. Het eindspel vergt meer analyse dan ik oorspronkelijk had gedacht.

 6. brabo
  brabo13-03-2012

  Er is ook nog de blog van Jean-Mi die rapporteert over CLG: http://echecs68.blogspot.com/search/label/Cappelle-la-Grande%202012

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.