Experten strijden opnieuw voor grootmeesternorm

De tien deelnemers voor het Belgisch Elitekampioenschap zijn bekend: naast vaste waarden Dgebuadze en Hovhanisian spelen ook Malakhatko, Michiels en Popovic opnieuw mee. Er zijn drie grootmeesters, wat betekent dat er net als vorig jaar gespeeld zal worden voor een GM-norm. Hovhanisian en Michiels lijken de grootste kandidaten voor die norm. De tien deelnemers: GM Dgebuadze, GM Malakhatko, IM Michiels, IM Hovhanisian, GM Popovic, IM Ringoir, IM Hautot, FM Docx, (toekomstig) FM Sarrau en (toekomstig) FM Beukema.

Voor de organisatie is de sterkte een grote verrassing. “We hadden verwacht een IM-normentoernooi te hebben, net zoals de jaren voor Antwerpen vorig jaar. Dat we met onze beperkte middelen toch aanmeldingen kregen van de elotoppers, is een stevige verrassing”, reageert organisator Eddy Janssens. De loting voor het expertenkampioenschap volgt vrijdag. Later meer.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.