35e Taminco Internationaal Open Schaaktoernooi van Gent

Tijdens de Gentse Feesten genieten vele mensen elk jaar van de unieke sfeer, een spontaan gesprek met een toevallige passant en af en toe een pintje. En dan spreken we niet alleen over de Feestganger zelf. Ook op het Taminco Open van Gent komen al deze zaken aan bod, en dat alles onder het mom van een internationaal schaaktoernooi. Voor zij die enkel willen schaken loont het alleszins ook de moeite om deel te nemen: er hebben zich al 4 GM’s ingeschreven…

Het toernooi gaat dit jaar door van 14 tem. 18 juli, midden in de Gentse Feesten dus. Maar er zijn nog veel meer redenen om deel te nemen aan het Taminco Open. Wat dacht u van een prijzenpot van meer dan 6000 euro? Zoals altijd zijn er tal van subcategorieƫn zodat iedereen kans maakt op een prijs. Met 5 elo-reeksen en prijzen voor jeugd, vrouwen en senioren mag ook u zich aangesproken voelen.

Er zullen ook weer heel wat nevenactiviteiten georganiseerd worden, zoals een oplos- en een blitztoernooi, telkens met mooie prijzen. Andere populaire randbezigheden zijn het live bekijken van de Tour de France en de partijen op de topborden, maar ook gewoon proeven van de sfeer (en ander lekkers) in de barruimte. Het Taminco Open houdt gewoon vast aan de formule van de voorbije jaren en wordt dus opnieuw the place to be tijdens de Gentse Feesten. Overdag dan toch!

De officiƫle site vind je hier!

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.