Nieuwe elo’s uit


Vandaag zijn zowel de nieuwe Belgische elo’s als de nieuwe FIDE-elo’s uitgebracht. Nummer 1 op de wereld blijft Magnus Carlsen met 2837. Aronian en Kramnik vervolledigen de top 3.

In BelgiĆ« is het vooral uitkijken naar snel stijgende jeugdspelers: Stefan Beukema stijgt meer dan 100 punten naar 2326, terwijl ook Francois Godart – ondanks zijn mislukt BK Jeugd – die magische grens overschrijdt. De meest opvallende stijger in de top 30 is Joris Verhelst, die er dankzij een goed VK 194 punten bijlapt. De sterkste stijger is Jorden Bratuszewski met 270 punten. Een leuke afsluiter is dat vader en zoon Walter en Benjamin Tonoli na jaren schaakplezier exact even veel punten hebben: 2194. Klik hier voor de Belgische elo’s, hier voor de FIDE.

 1. bart
  bart01-07-2012

  De belgische lijst lijkt niet zo foutvrij.
  De Backer, Bert heeft 4170 elo ??

 2. Axel
  Axel01-07-2012

  Er klopt nog meer niet, check maar stamnummer “11463”. Zeker en vast dat nog elo’s niet kloppen.

 3. brabo
  brabo03-07-2012

  De elolijst is voorlopig omdat de bond (?) beslist heeft om de partijen van het Belgisch kampioenschap nog in rekening te brengen. Weet iemand waarom dit zo is want de vorige (minstens 5) jaren werd het steeds pas in januari verwerkt, zelfs al startte het tornooi zoals in 2008 reeds op 30 juni. Ik vind het vreemd om een elolijst uit te stellen voor een tornooi dat eindigt na de deadline, zelfs al is dit het Belgisch kampioenschap. Ik zag nergens iets hierover in de bondsverslagen vermeld behalve een kleine mededeling op de bondssite ongeveer een maand voor de te verwachten elopublicatie.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.