Hovhanisian sneuvelt – letterlijk en figuurlijk – als eerste favoriet


Drie wedstrijden na elkaar verliezen in een groot toernooi: het leek een constante te worden voor Nederlanders deze zomer. Wie gaf Stefan Beukema immers kans om na 0/2 Mher Hovhanisian te verslaan? Enkel zijn directe omgeving, zo bleek, en de jongste expert schaadde hun vertrouwen niet. In een vlijmscherp duel tikte hij de grote favoriet van het bord voor de verrassing van de dag.

Tanguy Ringoir heeft zich intussen optimaal hersteld van zijn nederlaag op dag 1. Hij scoorde zijn tweede zege op rij…

Gekwetste Hovhanisian heeft ook pechdag achter bord

Voor Mher Hovhanisian startte de dag allesbehalve voorspoedig: hij totterde na enkele minuten van het podiumtrapje en mocht maar wat blij zijn dat Jan Van Mechelen hem kon opvangen. “Beter dan Casillas, die Jan Van Mechelen”, lachte de Armeen toen nog, nadat bleek dat enkel een pijnlijke knie het gevolg was. Al mankend strompelde hij door de speelzaal, terwijl hij op het bord meteen voor spektakel ging.

Een erg scherpe stelling verscheen al vrij snel op de 64 velden. “Ik wilde eigenlijk een theoretische strijd vermijden”, aldus Hovhanisian. Helaas voor hem liep er in het tactisch spervuur veel mis en met twee torens in het krijt gaf hij op. De eerste zege voor Beukema, die er een traditie van lijkt te maken om na een slechte start plots terug in het toernooi te komen. Voor Hovhanisian zal het bijzonder moeilijk – zelfs nagenoeg onmogelijk – worden om zijn glansprestatie van vorig jaar te herdoen.

Tanguy Ringoir: 2/2

De andere dagzege kwam van Tanguy Ringoir, die een Slavische hoofdvariant relatief vlot naar zijn hand zette. Jelle Sarrau weerde zich kranig, maar een kwaliteit gaf uiteindelijk de doorslag. Ringoir wipt daarmee mee aan kop met 2/3.

De andere duels eindigden op remises: Dgebuadze en Malakhatko zijn de theorie nauwelijks uit geweest, Michiels en Hautot maakten er wel een spannend duel van – zonder winnaar dus – en Stefan Docx scoorde zijn derde halfje op rij, nu tegen Petar Popovic. Docx doet het niet slecht met drie remises tegen Hovhanisian, Dgebuadze en Popovic.

De stand na ronde 3:

1-3. Ringoir, Malakhatko, Hautot 2
4-7. Docx, Dgebuadze, Popovic, Michiels 1,5
8-10. Sarrau, Hovhanisian, Beukema 1

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.