Stef Soors

Stef Soors scoort derde norm, Jelle Sarrau stunt in Gent

Na een korte vakantie hervat Schaakfabriek.be vandaag zijn activiteiten, maar voor we dat doen, blikken we graag terug op de periode waarin we even afwezig waren, voornamelijk omdat twee Limburgers in die periode uitstekend schaak hebben getoond.

Stef Soors scoorde in het Spaanse Benasque, waar ook Thibaut Maenhout prima speelde met onder andere een klinkende overwinning tegen GM Granda Zuniga, zijn derde IM-norm. Jelle Sarrau bevestigde zijn opmars door gedeeld eerste te eindigen in het Open van Gent. Een prestatie van formaat…

Stef Soors mikt op 2400 voor IM-titel

Tot nog toe scoorde Overpeltenaar Stef Soors zijn twee IM-normen op wereldkampioenschappen: eerst in Vietnam en daarna in Polen. Intussen focust Soors zich op zijn studies van burgerlijk ingenieur, maar als de vakantieperiode is aangebroken, gaat hij opnieuw achter de stukken zitten. Vanaf morgen speelt hij mee in het WK Jeugd in Athene, zijn laatste jeugdkampioenschap. Als voorbereiding trok Soors naar het Spaanse Benasque, waar hij meteen veel meer deed dan ‘voorbereiden’: Stef Stunt, zoals hij vroeger wel eens genoemd werd, verzamelde zijn punten in de eerste toernooihelft. Daar hield hij GM Sandipan (2618) op remise en klopte hij IM Forcen Esteban (2465). Uiteindelijk was 6,5/10 voldoende voor de IM-norm.

In Benasque willen we u zeker ook de zelfs nog betere prestatie van Thibaut Maenhout niet onthouden. De Bruggeling klokte af met een bijzonder sterke 7/10, een tpr van 2458 en vooral: een zege tegen de ervaren en erg sterke GM Granda Zuniga (2657). België was met 18 spelers het best vertegenwoordigde land op het toernooi, uiteraard uitgezonderd thuisland Spanje.

Klik hier voor alle uitslagen en standen

Jelle Sarrau is top in Gent

Intussen werd in eigen land het jaarlijkse Gentse open gespeeld. Traditiegetrouw een samensmelting met de Gentse Feesten en zoals ieder jaar bezocht door enkele sterke GM’s. Dit jaar waren er drie: Solodovnichenko, Ikonnikov en Meijers. De eerste twee maakten hun favorietenrol waar en eindigden met 7,5/9 gedeeld op plaats 1. Gedeeld, want Jelle Sarrau knokte zich – toch wel onverwacht – naar dezelfde score. Hij verloor geen enkele partij, remiseerde tegen Ikonnikov en Solodovnichenko en rekende onderweg af met Abolianin (2367) en Klundt (2358).

Met 7/9 vinden we ondermeer GM Meijers en IM’s Klenburg, Van der Stricht en Docx terug. De eindstand vind je op de site van het toernooi: klik hier.

Jelle Sarrau opnieuw sterk in Gent

 1. brabo
  brabo31-07-2012

  Ik heb de nieuwsgeving afgelopen weken gemist op schaakfabriek waarmee ik wil zeggen dat we erg blij mogen zijn dat we gratis van deze service mogen genieten.

  I.v.m. Open Gent heb ik al eerder op mijn blog een artikeltje gepost: http://schaken-brabo.blogspot.be/2012/07/afgesproken-resultaat-in-open-gent-of.html
  Ook mijn recenste blogartikel heeft een link met de Open van Gent maar bekijk ik eerder als een puur schaaktechnisch artikeltje.

  Jelle staat ondertussen ook aan de leiding met 4/4 in de Open van Charleroi. Zoals terecht opgemerkt op het FEFB-forum door Albin is het einde van zijn progressie nog niet in zicht.

 2. Aster Phoenix
  Aster Phoenix01-08-2012

  Well done! Zeer indrukwekkend!

 3. Brul
  Brul01-08-2012

  Eentje voor Maen: yèèèèèèèèèèèèèèèèèèèèèèèèèèèèèès!

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.