Geraardsbergen

Volg het open in Geraardsbergen live

Dit jaar zal het open in Geraardsbergen ook live te volgen zijn! Voorts kunnen jullie vanaf morgen de parkeerinformatie volgen én is er ook dit jaar een rapid- en blitztoernooi.

Dat het ‘28ste open van Geraardsbergen’ in het Koetshuis doorgaat van 11 tot 15 augustus, werd al eens op schaakfabriek aangekondigd. Hetzelfde programma als de voorgaande jaren wordt aangehouden. Negen ronden, waarvan er twee tot en met ronde 7 als bye kunnen worden genomen in ruil voor een half punt; de bar blijft open tot 24 uur en serveert dagelijks broodjes; het restaurant ‘Abtenhuis’ zorgt ’s middags voor de lunch (9 €). Alleen de hoofdprijzen zijn lichtjes gestegen. Nieuw dit jaar is dat het toernooi – voor het eerst – ook live te volgen zal zijn hier en op de officiële site! Dankzij Jan Vanhercke en Valery Maes worden de eerste vijf borden digitaal gestreamd.

De organisatoren willen speciaal de aandacht vestigen op de nevenactiviteiten ’s avonds. Op zondag vindt de grote ‘zomerblitz’ plaats (deelname 2 €), vergezeld van de traditionele barbecue (12 €). Op maandag en dinsdag volgt dan telkens de ‘rapid’ (deelname 1 €), eveneens met mogelijkheid tot barbecue.

Schaken en wielrennen: een gouden combinatie

Wie niet kan deelnemen aan het hoofdtoernooi maar wel aan de zomerblitz, kan er een mooie dagexcursie van maken. Op zondag komt namelijk de ENECOTOUR aan in Geraardsbergen, na eerst twee plaatselijke ronden over de “muur”. Het klimparcours in de stad is gratis toegankelijk voor iedereen. We benadrukken graag dat de parking vanaf 18u zeker vrij is die dag en dat blitzfanaten zich daardoor niet hoeven te laten afschrikken.

Parkeerproblemen

De organisatoren van de Enecotour verwachten niet minder dan 15OOO bezoekers en dat veroorzaakt natuurlijk enkele problemen. Beide parkings in de omgeving van het Koetshuis, waarvan de schakers maar al te graag gebruik van maken, zullen op zondag voorbehouden worden voor de rennersbussen. De schakers worden dus aangemaand om die dag een beetje vroeger te vertrekken en zich te parkeren op verder afgelegen parkings (op 400 en 600 meter). Meer info zal daarover vanaf woensdag verschijnen op de VPTD site.

Ook de mogelijkheden tot logies raken stilaan uitgeput door de concurrentie van de Enecotour. Aan deelnemers die ter plaatse willen overnachten, wordt aangeraden om zo vlug mogelijk te reserveren. Aarzel niet eerst de toernooileiding te contacteren bij eventuele problemen. Deze heeft nog enkele kamers vrijgehouden voor de schakers.

Alle info van dit en vorige toernooien is te vinden op: http://users.skynet.be/vptd

 1. Oscar
  Oscar16-07-2012

  Wij overwegen de mogelijkheid om een viertal partijen live weer te geven

 2. Oscar
  Oscar20-07-2012

  Er zullen vijf borden live worden uitgezonden.

 3. Oscar
  Oscar29-07-2012

  VOOR WIE SNEL BESLIST !

  ziehier de laatste overnachtingsmogelijkheden :

  Wambashoeve (op 2.5 km) nog twee kamers van 2 personen vrij: 29 € p.p.p.n.

  Casa Dodo (op 250 m. !) nog één kamer van 2 personen vrij: 40 € p.p.p.n.

  Goudsbloempje (op 7 km) nog één kamer van twee personen vrij: 32 € p.p.p.n.

  mail of bel hiervoor naar de toernooileiding !

  vptdchess@skynet.be

  tel. 055/422138 GSM 0488/229901

 4. Oscar
  Oscar07-08-2012

  De Wambashoeve is volzet.
  In Casa Dodo is er nog één kamer van 2 personen vrij maar alleen op zondag, maandag en dinsdag.

 5. Oscar
  Oscar08-08-2012

  Parkeren op zondag tijdens Eneco Tour

  Drie grote parkings Noorden, Oosten en Zuiden van het Koetshuis zijn vrijgehouden voor de Eneco Tour.

  Eén parking met 45 plaatsen is voorbehouden voor het schaaktoernooi.

  Hoe deze parking bereiken ?

  Komende van de richtingen Gent, Zottegem, Brussel, Aalst, Ninove: aan de eerste lichten op de Astridlaan linksaf slaan richting Edingen; na 700 meter op het rondpunt rechtsaf en dan onmiddellijk links, de bocht volgen en na 100 meter ligt de parking aan de linkerkant (Boelarestraat).
  Vandaar is het 350 meter tot aan de toernooizaal.

  Wie geen plaats meer vindt op deze parking kan het volgende proberen:

  Terugrijden naar diezelfde lichten op de Astridlaan. Juist voor de lichten op de rechterkant is er plaats op de parking van de grootwarenhuizen.

  Een goede raad: vertrek op zondag liever een kwartiertje vroeger. Eens je een plaats hebt gevonden, laat de wagen staan voor de rest van de dag. Tussen de twee ronden in zijn er ter plaatse voldoende mogelijkheden: lunch voor de schakers (9€) in restaurant’ Abtenhuis’ en broodjes aan de bar. Een picknick maaltijd kan natuurlijk ook.
  ’s Avonds is er nog barbecue (12€) en blitz toernooi (2€).

 6. Oscar
  Oscar08-08-2012

  Na 18 uur zou er geen enkel probleem meer moeten zijn : alle parkings zullen vrijkomen.

 7. Oscar
  Oscar09-08-2012

  Voor de deelnemers aan het blitztoernooi van zondagavond (20 uur) zullen dus alle parkings vrij zijn.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.