Dgbueadze

Schrijf je nu in voor sterkste Open Brasschaat ooit

Het open van Brasschaat 2012 is, net zoals vroeger, opnieuw volledig open. Maar inboeten aan kwaliteit gebeurt allerminst: met drie grootmeesters is het de sterkste editie ooit, met de hoogste prijzenpot ooit. Je kan je nog steeds inschrijven.

GM Mirumian, elo 2521, is een van de topfavorieten. Hij speelt voor het eerst in Brasschaat.

Van zaterdag 18 augustus tot en met zondag 26 augustus organiseert SK Brasschaat zijn twaalfde schaakfestijn in de gekende en aangename locatie de Ruiterhal in het park van Brasschaat. Dit jaar wordt de aandacht weer volledig gefocust op het traditionele open toernooi. De winnaars van de vorige editie, nl. GM A. Dgebuadze en IM A. Gergacz, spelen opnieuw mee. Zij krijgen concurrentie van de ijzersterke Armeense GM Mirumian (elo 2521), die debuteert in Brasschaat en een wel erg speciale deelnemer, IM Herman Van Riemsdijk. Deze in Nederland geboren Braziliaan komt helemaal van de andere kant van de oceaan. Hij werd al enkele keren Braziliaans kampioen. Voorts komen ook GM R. Mainka, IM’s M Hovhanisian en K. Rjabzev. Een mooie uitdaging om aan te gaan.

Wat is er nog veranderd dit jaar? Het prijzengeld is nog iets verhoogd, met naast 5 hoofdprijzen ook mooie ratingprijzen van 90-60-30€ per categorie (deze reiken van 0 tot en met 2200 elo). Als kers op de taart is er de traditionele oploswedstrijd met elke dag een boekenbon en een mooie extra prijs voor de eindwinnaar. Ook het speeltempo wordt dit jaar aangepast naar 90min + 30sec increment per zet.

Inschrijven voor dit leuke toernooi, ondertussen al een heuse klassieker onder de zomertoernooien, kan nog steeds via de webstie van SK Brasschaat, http://brasschaak.be, of via de website van het toernooi zelf, http://open.brasschaak.be.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.