Jelle

Jelle Sarrau stunt in Geraardsbergen

Na vier rondes zijn er nog twee leiders in Geraardsbergen: Tanguy Ringoir en Jelle Sarrau. De Limburger zorgde voor dé verrassing door topfavoriet GM Mirumian te verslaan. (Update rondes 1-4)

Ringoir en Sarrau gaan op elan verder

In het prachtige in de zon badende Koetshuis in Geraardsbergen is gisteren het jaarlijkse open van start gegaan, met een toch wel indrukwekkend deelnemersveld. Behalve thuisspeler en Belgisch kampioen Tanguy Ringoir staan er immers twee Armeense kleppers op de deelnemerslijst. IM Mher Hovhanisian heeft bezoek van zijn vriend en GM Vigen Mirumian (2521). Beiden spelen ze het tweeluik Geraardsbergen-Brasschaat. Door hun deelname is de strijd om Jelle Sarrau op te volgen als winnaar in Geraardsbergen een stuk spannender dan verwacht. Net onder het duidelijk topdrietal spelen ook Fabrice Wantiez en Jelle Sarrau mee voor de prijzen.

De eerste grote verrassing kwam er in ronde 2, toen Mher Hovhanisian er niet in slaagde Bart Vermeiren (1935) van zich af te schudden. Een voorbode voor meer, want in de derde ronde beet hij zijn tanden ook stuk op Chung Choong (1769). In de derde ronde moest Wantiez zijn eerste halfje afstaan, na een spannende partij tegen Jonas Van Cappellen. De overige favorieten bleven op koers, al maakte Barbier het Mirumian erg lastig. De Armeen won pas na een marathon, die in een gelijke stelling abrupt beëindigd werd toen de vlag van Sigiswald viel. In de derde ronde volgde het topduel tegen Sarrau.

Het was hét topmoment voor die laatste. Met wit maakte hij het de Armeense grootmeester knap lastig en toen de Heusdenaar een pion won, zat de topfavoriet in nauwe schoentjes. Waar Sarrau eerder dit jaar nog wat moeite had met het afwerken van goede stellingen tegen stevige elo’s, slaagde hij nu zonder verpinken. De ervaring van het Belgisch Kampioenschap en de toernooizege in Gent hebben duidelijk geleid tot een vertrouwensboost. 1-0, een straffe stunt!

De enige die mee is met 4/4 is Tanguy Ringoir, die met snel en agressief schaak vlot over de eerste vier horden sprong. Vanaf morgen wachten de échte concurrenten.

Bezoek de toernooiwebsite met uitslagen en standen →
Download de partijen van de eerste vier rondes in pgn →

 1. Valery
  Valery12-08-2012

  Sigiswald Barbier heeft er waarschijnlijk wel toe bijgedragen dat de GM niet al te fris meer zat.
  De marathonpartij eindigde abrupt op 1-0 alhoewel de stelling remise moest zijn. Weet iemand of de vlag gevallen was?

 2. Joris
  Joris12-08-2012

  Ah ’t was Sigiswald! Ik dacht automatisch aan Wim bij het nogal ambigue “Barbier” :-D.

 3. brabo
  brabo12-08-2012

  De 7/9 in Charleroi van Jelle was ook sterk. Dit is nu al zijn 4de tornooi in anderhalve maand waar hij boven de rating aan het presteren is, wat uiteraard geen toeval is. Vandaag vroeg ik mij op een bepaald moment af of de namen op de liveuitzending niet omgekeerd waren geplaatst want de Armeense GM ging er wel erg snel en hard af.

  Mijn prognose dat Tanguys Hollands een eendagsvlieg was geweest in Charleroi, moet ik bijstellen want vandaag speelde hij het opnieuw. Het blijft afwachten of hij het ook tegen de (elo)toppers zal spelen.

 4. François Vandamme
  François Vandamme13-08-2012

  Sedert dit jaar speelt Tanguy alles.Je kan je dan ook moeilijk voorbereiden.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.