Tanguy

Tanguy Ringoir bevestigt met 6/6 uitstekende vorm

Belgisch kampioen Tanguy Ringoir heeft vandaag opnieuw twee zeges toegevoegd aan zijn indrukwekkende schaakzomer. Hij klopte Jelle Sarrau en Wim Barbier en leidt met het maximum van de punten…

Armenen en Geert Van der Stricht in de achtervolging

Zoals je gisteren al kon lezen op deze website, waren er na vier rondes nog twee leiders: Tanguy Ringoir en Jelle Sarrau, niet toevallig twee spelers die op elk toernooi waar ze deze zomer meespeelden, potten braken. In de vijfde ronde vanmorgen ontmoetten de twee elkaar opnieuw na hun eerdere clash op het BK in Lommel. Daar won Ringoir en vandaag was dat niet anders. Sarrau offerde met zwart een pionnetje met de hoop om spel te vinden op de koningsvleugel. Net toen de Limburger zijn pion terugwon, schakelde Ringoir een versnelling hoger: zijn koningsaanval eindigde op mat of onoverkomelijk materiaalverlies.

Wim Barbier won overtuigend tegen Fabrice Wantiez voor de verrassing van de dag.

In die vijfde ronde was de grootste verrassing op bord 2 te bewonderen. Daar maakte Wim Barbier brandhout van Fabrice Wantiez. Barbier en Ringoir speelden in ronde 6 met de eerste plaats als inzet. Opnieuw liet Ringoir zich niet vermurwen. Met zwart speelde hij aanvallend, maar toch met het nodige geduld om dan genadeloos toe te slaan met een petite combinaison. 0-1, 6/6, Ringoir blijft in topvorm.

Achter de voorlopig ongenaakbare Geraardsbergenaar verzamelden de andere elotoppers zich. Vigen Mirumian herstelde zich na zijn zware dag van gisteren, waar hij eerst vlag nodig had tegen Sigiswald Barbier en daarna stevig onderuit ging tegen Sarrau. Vandaag won hij twee keer relatief simpel. Ook zijn landgenoot Mher Hovhanisian scoorde vandaag de dubbel. Samen met Sarrau en Ponnet volgen ze op een punt.

Geert Van der Stricht startte met twee byes, maar blijft een speler om rekening mee te houden.

Net achter hen is – onder andere – Geert Van der Stricht geruisloos opgeschoven. De deelname van Van der Stricht viel niet meteen op, omdat hij twee byes had gegeven de eerste twee rondes. Maar twee zeges gisteren brachten de leiders in het vizier. De Gentenaar raakte in ronde 5 echter niet verder dan remise tegen Van Melkebeke. Toch is de kans groot dat hij nog een belangrijke rol zal spelen in de laatste drie rondes.

Bezoek de toernooiwebsite met uitslagen en standen →
Download de partijen van de eerste 7 rondes in pgn →

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.