Tanguy1

Tanguy Ringoir op weg naar tweede titel in Geraardsbergen

Na een 1,5/2 op dag 4 kan Ringoir enkel nog ingehaald worden door Vigen Mirumian. Omdat voortschrijding als eerste scheidingsnorm geldt, is Ringoir al zo goed als zeker van de zege, aldus scheids Marc Bils…

Mirumian en Ringoir spelen nog voor de eer en het geld

Ook dag vier van het open van Geraardsbergen was een schot in de roos voor Tanguy Ringoir. Zijn ochtendpartij tegen Mher Hovhanisian was een heuse topper, die eigenlijk vrij veel leek op het duel dat de twee begin juli tijdens het BK gespeeld hebben. Hovhanisian moest winnen en gokte, deze keer met een stukoffer, dat echter vooral slecht in plaats van kansrijk bleek te zijn. Ringoir verdedigde wel erg koelbloedig en liep met zijn koning het bord over, op weg naar een unieke 7/7.

Een gouden zaak, want alle concurrenten speelden remise, waardoor de eerste achtervolgers al op anderhalf punt volgden. Een zege tegen Hendrik Ponnet zou zekerheid brengen over een ongedeelde titel, maar zo ver kwam het niet. Ringoir nam niet te veel risico’s en besloot tot remise. In de achtergrond klopte Mirumian Wim Barbier, waardoor de Armeen terugkomt tot één punt, met een onderling duel in de laatste ronde. Mirumian speelt met wit. Ringoir kan dus bijgehaald worden, maar waarschijnlijk verandert dat niets aan de einduitslag.

Tanguy is vrijwel 100% zeker van de overwinning, want niet het onderlinge resultaat telt als scheidingssysteem, maar wel de voortschrijding. Normaal gezien scoort Ringoir daar zo goed, dat hij niet meer zal kunnen bijgehaald worden, zelfs niet als hij het onderlinge duel verliest. – Scheidsrechter Marc Bils

Dit is een belangrijke opmerking, want in de rangschikking op de officiële site staat de volgende volgorde vermeld: “Pts, Onderling Res, Voortschrijding, Bucholtz, Median Bucholtz, SonneBorn”.

Hoe dan ook zal Ringoir met zwart zeker proberen om niet te verliezen. Mirumian daarentegen kan zijn geldprijs nog wat opkrikken als hij wint. Morgen is Schaakfabriek ter plaatse voor de laatste ronde en kan u een uitgebreider verslag verwachten met vers fotomateriaal.

Bezoek de toernooiwebsite met uitslagen en standen →
Download de partijen van de voorbije rondes in pgn →

 1. Valery
  Valery14-08-2012

  Verwarrend allemaal, in de P2 staat onderling resultaat voor voortschrijding of mis ik iets?

 2. volgjeneus
  volgjeneus15-08-2012

  Aangezien ik niet op het artikel “Tanguy is superieur geworden” kan reageren: Indrukwekkend, wat Tanguy allemaal doet de laatste tijd. En Jelle mag dan wel zeggen dat Tanguy superieur is, hijzelf bevestigt zijn vorm toch ook keer op keer deze zomer. Proficiat, allebei!

 3. Jan Lagrain
  Jan Lagrain15-08-2012

  Oeps, mijn fout; Reageren is nu mogelijk!

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.