Nathan

Nathan De Strycker houdt grootmeester op remise

Nathan De Strycker heeft gestunt met een remise tegen GM Romuald Mainka. Reinout Van Hille zorgde voor een tweede stunt door Nils De Vos te kloppen. Een fotoverslag uit Brasschaat…

“Geen risico’s nemen”

In het open van Charleroi heeft Nathan De Strycker met een glansprestatie zijn blakende vorm getoond. Hij eindigde er tussen de grote jongens met een torenhoge tpr van 2326. Hij pakte uit met 7/9 en klopte onder andere Wim Maes, Jimmy Lafosse, Yvan Werner en Luc Henris. Voorts hield hij Wim Barbier, Julien Sclacmender, Tom Wiley en Robert Schuermans op remise. Kortom: als je tegen deze jongeman moet spelen, let je maar beter op.

Dat ondervond ook GM Romuald Mainka, die met wit knokte en knokte, maar uiteindelijk weinig klaar kreeg tegen De Strycker. Meer zelfs, toen de Duitser remise bood, leek de stelling eerder voordelig voor zijn jongere tegenstander.

Het was een zware partij en ik durfde geen risico's meer nemen, toen hij remise aanbood. Toch een geweldig resultaat. – Nathan De Strycker

Enkele borden verder zorgde Reinout Van Hille voor een tweede verrassing. Hij tructe plaatselijke held Nils De Vos (2267) tot mat. Voor het overige deden de topborden wat ze moesten doen en dat is winnen. De toppers komen stilaan in het vizier.

We eindigen dit verslag met een vijftigtal foto’s uit Brasschaat:

Tips bij het bekijken van de foto’s:
– Wil je niet dat de foto’s zelf voortbewegen, druk dan op pauze (II) en scroll met de pijltjes van je toetsenbord of klik me je muis aan welke foto je wilt zien.
– Wil je enkel de foto’s zien en niet het menu onderaan dat over de foto’s rolt, beweeg je muis dan niet over de foto’s. Je kan dan nog steeds met de pijlen van je toetsenbord scrollen.
– Voor full screen-beeld, klik op het rechthoekje rechts onderaan.
– Tip in fullscreen: vink bij “options” het tabje ‘Embiggen small things to fill screen’ uit. De vergroting van de foto’s naar een fullscreen beïnvloedt de kwaliteit in negatieve zin, aangezien de foto’s gecomprimeerd zijn.
– Geïnteresseerd in een van de foto’s in optimale kwaliteit?

 1. steff
  steff20-08-2012

  beetje laat, maar de laatste tijd worden hier resultaten tegen grootmeesters nogal in de verf gezet, dus toch maar even wijzen op een partij van één van de deelnemers in Brasschaat twee maanden geleden: http://to.ly/eZ1b.

 2. Peter
  Peter20-08-2012

  Is er iets mis met de zetten of heeft Gergacz (in ronde 3) echt 28.Qxf6 gemist?

 3. Peter
  Peter20-08-2012

  Er was iets mis…
  Er stond eerst 27…,Td8 ipv 27…,Ke7.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.