Tom

Tom Piceu komt boven water in Knokke

Bruggeling en VSF-voorzitter Tom Piceu heeft in het open toernooi in Knokke op zijn naam geschreven. Piceu scoorde als enige 6/7 en hield een drietal achter zich…

Tom Piceu wint solo

Om de twee jaar wordt in Knokke een sterk open toernooi gespeeld. Na een rustpauze vorig jaar werden de stukken dit jaar opnieuw bovengehaald tussen 23 en 26 augustus, als alternatief voor zij die geen hele week Brasschaat zagen zitten. Een respectabele 56 schakers, voornamelijk uit Oost – en West-Vlaanderen, zakten af naar de kuststad. Topfavoriet was Tom Weber, die met 2372 net wat meer elo had dan Tom Piceu en Wim Maes. Voor het overige heel wat outsiders, zoals Wouter Gryson, Frederic Verduyn en tal van 2100+’ers.

Zoals de elo voorspelde, zaten Weber en Piceu voortdurend in elkaars vaarwater. De beslissing viel in de laatste ronde, toen Weber niet voorbij Verduyn raakte, maar Piceu er wel in slaagde Vandendriessche af te schudden. Zo telde Weber één remise meer dan Piceu en dus een half punt minder.

De top 15 na 7 rondes:

1. Piceu 6
2-4. Weber, Lacrosse, Gryson 5,5
5-7. Vandendriessche, Verduyn, Goormachtigh 5
8-15. Maes, Verhelst, Artels, Van de Wynkele, De Vogelaere, Verhaeghe, Van Dyck, Vintioen 4,5

 1. Yen
  Yen29-08-2012

  Proficiat Tom, het begin van de wederopstanding en nu in rechte lijn naar de IM-titel

 2. Hyves
  Hyves29-08-2012

  Het is spijtig dat het voortbestaan van dit leuke tornooi in vraag wordt gesteld. Een matige opkomst (in vergelijking met het vele prijzengeld en een zeer goed gevulde naturaprijzentafel) is hier zeker debet aan. Het tornooi verdient zeker een vrije plaats op de kalender, zodat het niet in concurrentie moet gaan met andere tornooien. Bij welk ander tornooi worden gratis parkeerplaatsen (midden in de stad) vrijgehouden, zijn de consommaties nog zo goedkoop, is de sfeer zo gemoedelijk. De afwezigen hadden weer eens ongelijk…

 3. Stef
  Stef29-08-2012

  Goeie bal, Tom!

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.