Mher1

Hovhanisian houdt Dardha en Sarrau af in Houthalen

IM Mher Hovhanisian heeft in Houthalen het zesde Schanstoernooi gewonnen. Hij hield onder andere GM Velicka, Jelle Sarrau en Arben Dardha achter zich…

Nieuwe locatie valt in de smaak

Het schanstoernooi heeft zijn naam geleend van “De Schans”, de zaal waar het toernooi al vijf jaren zijn thuisbasis had en garant stond voor veel deelnemers, zowel in de open reeks als in de jeugdreeksen. Dit jaar was De Schans al verhuurd en moest er bovendien rekening gehouden worden met de verkiezingen, dus werd er uitgeweken naar het Technisch Instituut Don Bosco in Houthalen-Helchteren.

Het alternatief is er een dat zeker niet moet onderdoen voor de Schans. Integendeel! Er zijn mooie ruime zalen en een enorme speelplaats. Bovendien ligt het dicht bij de autosnelweg. Wij zijn de gemeente Houthalen-Helchteren en in het bijzonder de Burgemeester en de Schepen van sport dan ook zeer dankbaar voor de bijdrage die zij ons leveren. – Sandra Alenteyns, voorzitter Liga Limburg

Het toernooi zelf was met 130 deelnemers minder grootschalig dan de vorige edities, maar nog steeds meer dan de moeite waard. GM Velicka en IM Hovhanisian waren de topfavorieten, maar het was ook uitkijken naar Jelle Sarrau, Stefan Beukema, Arben Dardha en Rein Verstraeten.

Velicka verloor al snel een halfje aan Swijsen, terwijl Hovhanisian en Sarrau iedereen over de knie legden. Beiden remiseerden en bleven samen aan kop. De afscheiding kwam er toen Sarrau verloor tegen Beukema. De Armeen was weg en behield zijn voorsprong met een half punt.

De top 10:

1. Hovhanisian 6/7
2-3. Dardha, Sarrau 5,5/7
4. Beukema 5/7
5-9. Verstraeten, Velicka, Swijsen, Schaeken, Thomas Barbier 4,5/7
10. Wiebke Barbier … 4/7

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.