Dambacher

Eynattens stunten onderaan en bovenaan

Eynatten 1 won dé topper tegen een ijzersterk Wirtzfeld en gaat alleen aan kop. Eynatten 2 pakte – erg verrassend – zijn eerste punt…

Eynatten 1 alleen aan de leiding

Wie de opstelling van Wirtzfeld tegen Eynatten 1 zag, kon daar maar één conclusie uit trekken: Wirtzfeld wil graag voor de titel gaan, of toch tenminste de derby van de oostkantons winnen. Met een gemiddelde van 2531 was het ruim 100 punten sterker dan de directe achtervolger. Maar een match is pas gespeeld als ze gespeeld is.

Eynatten weerde zich immers erg kranig en een stunt van Martijn Dambacher tegen Romain Edouard zorgde ervoor dat de balans op de topborden alvast positief was. Een zege van Patrick Zelbel over Cemil Gulbas bezegelde het lot van het sterke Wirtzfeld. Enkel Hautot kon winnen, de andere spelers raakten niet verder dan remise. Door die toch wel onverwachte zege blijft Eynatten aan kop met 8 punten.

Patrick Zelbel, goed voor een zege tegen Cemil Gulbas.

Coleider Fontaine kreeg eveneens een nederlaag te slikken. Het op papier zwakkere Borgerhout trakteerde hen op een 13-19 pandoering. Amay won wel, maar had het knap lastig met Zottegem, waar vooral de eerste twee borden hun tegenstander compleet verrasten. De manier waarop Twan Burg klappen kreeg van Roel Hamblok was al opvallend, maar de enorme blunder van Jimmy Lafosse op het achtste bord is zeker een van de momenten van deze speeldag.

Onderaan het klassement zorgde de opstelling van Eynatten 2 voor een ideale kans voor nieuwkomers Deurne. Op élk bord had het een elovoordeel van een honderdtal punten, maar de Antwerpenaren hadden niet hun dagje. Het begon al in een vreemde partij op bord 2, waar Daniël Sadkowski op zet 39 verloor. Wij vermoeden dat zijn tijd gevallen moet zijn, want in de eindstelling lijkt hij op slag te winnen (al was de stelling eerder ook al gewonnen). Op bord 8 leek David Du Pont eveneens gewonnen te staan, maar hij blunderde een belangrijke pion en moest vrede nemen met remise. Ook Robert Schuermans verloor, waardoor de zeges van Tolk en Van Herck een 16-16 gelijkspel opleverden. Voor Eynatten een eerste puntje, voor Deurne een tweede.

De stand na vier rondes:

 1. brabo
  brabo19-11-2012

  Bij Daniel was het inderdaad de vlag. Met gemiddeld 146 elo meer op elk bord is het terecht een stunt voor Eynatten.

 2. Valery
  Valery19-11-2012

  Eerlijkheidshalve dient wel gezegd dat Sadkowski en Du Pont lange tijd huizenhoog gewonnen stonden.
  Bij Eynatten was men vooral benieuwd naar de resultaten van de jongeren op de laatste borden,
  Yannick Dorr had zijn partij kunnen winnen.

 3. Loperke
  Loperke20-11-2012

  Even Eynatten feliciteren.
  Niet alleen met hun goede resultaten maar ook met hun sportiviteit.
  De ploegopstellingen waren correct.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.