Aagaard

Over magiërs, Houdini’s, tovenaars en goochelaars

Kerst komt eraan en dus is het tijd voor enkele superpromoties bij Chess Consult. Zo krijgen niet alleen twee boeken van Aagaard een fikse korting, maar is er een kerstpromotie van 10% op àlle andere producten…

Prijswinnaar Aagaard voor een prikje

Beginnen we met een magiër, die ons de volgende wijze raad achterliet: “Neem je tegenstander mee naar een diep, donker bos, waar 2 + 2 = 5 is en waar het pad op de terugweg zo smal is dat maar een van jullie ze kan bewandelen.” Die magiër is gestorven. Twintig jaar geleden al. Ja, het is al twintig jaar geleden dat Mikhail Tal van ons is heengegaan. Hij blijft nochtans tot de verbeelding spreken en de biografie van Raymund Stolze en eindspelspecialist Karsten Müller “The Magic Tactics of Mikhail Tal” is een heel mooi eerbetoon. Een eerbetoon gedragen door allerlei coryfeeën die in de ‘intermezzo’s’ in het boek aan het woord komen. Neen, geen werkboek, maar een genietboek, waar je je uiteindelijk toch in die eindeloos moeilijke offers gaat verdiepen. Zijn die offers echt niet correct? Of toch? Wie zal het zeggen?

Houdini 3. Of beter Houdini 3 en zijn broer: Houdini 3 Pro. Onnodig Houdini voor te stellen, maar weet dat de samenwerking met Fritz / ChessBase de toverkracht van het programma alleen maar indrukwekkender heeft gemaakt. Houdini lijkt ons nu de volgende raad mee te geven: “Hoe smal het pad in het diep, donker bos ook is, volg mij en in 0,16 seconde haal ik je uit dat diep, donker bos.” Leuk.
Ook leuk is alles wat Houdini je erbij schenkt: een jaar gratis Playchess.com, online toegang tot ’s werelds grootste analysedatabase “Let’s Check” en het gebruik van de ChessBase Engine Cloud.

De volgende tovenaar is misschien iets minder gekend: Jacob Aagaard. Deze in Schot getransformeerde Deen begon in 2004 een reeks toverboeken uit te geven onder de naam Quality Chess. Een schot in de roos… De boeken uit zijn uitgeverij staan jaarlijks te drummen om op de lijst genomineerden voor het beste schaakboek te komen. En sommigen worden niet alleen genomineerd: Learning from the legends van Marin, San Luis 2005: How Chess Found Its Champion van Alik Gershon en Igor Nor en Aagaard’s eigen Attacking Manual 1 & 2 werden al bekroond.

Veel kans dat ook Aagaards nieuwe reeks Grandmaster Preparation (een harde kaft-reeks die je niet mag verwarren met zijn Grandmaster Repertoire) in de prijzen zal vallen. Deel 1 – Calculation – was al uit. Nu is deel 2 – Positional Play ook beschikbaar. De reeks richt zich tot de ambitieuze speler, maar dat is toch elke schaker die een boek koopt, of niet? Aagaards raad kunnen we als volgt samenvatten: “Een goed boek is een werkboek”. Een raad die ook Cor van Wijgerden impliciet meegeeft sinds hij zijn… werkboekjes uitgeeft, maar wij, luie volwassenen, laten nu eenmaal liever de kinderen met de Stappenmethode werken. En dan zijn we verwonderd dat ze ons aan het schaakbord een pak rammel geven. In ieder geval is Aagaards methode intensief, maar lonend: zet de stellingen op een bord en werk, werk, werk… en je schaakvaardigheid zal als bij toverslag verbeteren.

De laatste in de rij is… Chess Consult. Die goochelt er ook op los, maar dan met zijn prijzen. Het meest indrukwekkende resultaat:
Aagaard: Positional Play : 20,00 euro* (i.p.v. 29,50 euro)
Bij aankoop van de twee boeken (Calculation en Positional Play) betaal je maar 45,00 euro* (i.p.v. 59,00 euro)

En ook de andere producten ontsnappen niet aan de prijstoverstaf, met als gevolg dat je tot 20 december 2012 minstens 10% korting krijgt op alle andere producten (examens Stappenmethode niet meegerekend).

Een paar voorbeelden:
DGT Easy plus (niet te verwarren met de gewone DGT Easy): 29 euro* (i.p.v. 39 euro)
Raindropchess De Luxe: 34 euro* (i.p.v. 39 euro)
Schaak? Mat!: 25 euro* (i.p.v. 29 euro).
The Magic Tactics of Mikhail Tal: 21,50 euro* (i.p.v. 24,50 eur)
Houdini 3 Standaard: 71 euro* (i.p.v. 79,90 euro)
Houdini 3 Pro: 89 euro* (i.p.v. 99,90 euro)

Dus ook 10% op de laatste binnenkomers: Beating 1.d4 Sidelines, The Greatest Ever Chess Strategies, Mastering Complex Endgames, Amateur to IM. The Dynamic Benko Gambit, Fighting Chess with Hikaru Nakamura, How I Beat Fischer’s Record, Thinking with Chess…

Bestellen?

* Jacob Aagaard – Grandmaster Preparation: positional play – 20,00 €: Bekijk hier enkele pagina’s uit dit boek

* Voor de twee boeken 45,00 €

* 10% korting op alle andere boeken tot 20 december.

*Portkosten 3,50 euro niet inbegrepen voor aankopen onder de 100 euro. Gratis verzending van bestellingen boven de 100 euro. Bestellingen onder de 100 euro kunnen ook – iets later – gratis worden opgehaald op een van de leuke eindejaarstoernooien: het jeugdcriterium van Brugge, het Antwerps Winter Open of nog het toernooi van Béthune.

Deze advertentie is gepubliceerd onder de advertentievoorwaarden (lees hier meer).

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.