Rooze2

Deurne pakt cruciaal punt tegen Eupen

Vooral voor de degradatiestrijd kan de achtste speeldag van de NIC wel eens heel erg belangrijk zijn geweest: Deurne zorgde voor een kleine stunt tegen Rochade Eupen en loopt een puntje uit op Zottegem…

Degradatiestrijd vindt nieuw elan

Vooraan in de rangschikking gebeurde weinig ophefmakends: leider Amay anticipeerde op Eynatten 2 en stelde niet zijn allersterkste ploeg op, maar nog steeds een achttal dat volstond om vlot te winnen. Wirtzfeld daarentegen liet niets aan het toeval over en stuurde een ploeg met een gemiddelde van meer dan 2500 elopuntjes naar Borgerhout. De 13-19 zege was overtuigend, maar op bord 2 toonde Stefan Docx wel zijn prima vorm. Na zijn strakke prestatie in Gibraltar legde hij nu GM Sumets (2615) over de knie. Een indrukwekkende reeks van Docx, die stilaan kan mikken op de 2500. In de stand blijft Amay een punt meer hebben dan Wirtzfeld. Het onderlinge duel in de laatste ronde komt zo dichter en dichter.

De belangrijkste uitslag van de speeldag was ongetwijfeld de 16-16 van Deurne tegen Rochade Eupen. Ondanks een zwakker gemiddelde zorgden Jan Rooze en Robert Schuermans voor de beslissende punten. Vooral de partij van die tweede is opmerkelijk. In de eindstelling laat Klein zich pardoes mat in 1 zetten (Txe4 is natuurlijk een enorme blunder!). Door die zege loopt Deurne een punt uit op Zottegem. De jonge Oostvlamingen kregen een 7-1 in Eynatten en zullen nu het onderlinge duel met Deurne moeten winnen, willen ze nog kans maken op een verlengd verblijf in eerste.

Voorts viel in deze ronde ook nog de sterke opstelling van KGSRL Gent op. Met Ivan Sokolov op bord 1 haalde het een knappe overwinning. Sokolov profiteerde van een blunder van Clement Houriez net voor de 40ste zet bereikt was (Dxa4 lijkt de verliezende zet).

De stand na 8 rondes:

De stand

Alle info:

 1. Ghysels Marc
  Ghysels Marc05-02-2013

  Moet Zottegem wel degelijk echt winnen tegen Deurne. Vóór die match in de slotronde ontmoeten ze bvb nog Eynatten 2, waartegen puntenwinst niet uitgesloten is.

 2. brabo
  brabo05-02-2013

  In 2de afdeling kan KBSK zich opmaken voor de kampioenenviering. Na 8-0 tegen de nummer 3, nu 7-1 tegen de nummer 2. Dat is sterk zonder versterkingen of andere goocheltrucs. Het ziet er naar uit dat KBSK ook hun 2 andere ploegen zal kunnen houden in 2de afdeling. Dit is iets unieks en een mooi reclamebord naar andere clubs dat een goede jeugdwerking loont.

 3. David Roos
  David Roos05-02-2013

  Een investering op lange termijn! Mijn eigen club is hiervan ook een goed voorbeeld. 7 jaar geleden speelden wij met al onze ploegen in 5e klasse en door een goede jeugdlichting onder leiding van Hans is het fundament gebouwd geweest voor een ploeg die zich hopelijk kan houden in 1e klasse! Ik kan dit enkel maar aanmoedigen en hopen dat de jeugdwerking in sommige clubs gaat beginnen boomen. Niet alle clubs zien het nut ervan wat wel spijtig is.

 4. brabo
  brabo05-02-2013

  @David: Ik vermoed dat de meeste clubs wel het nut ervan inzien maar je moet ook nog vrijwilligers vinden/overtuigen om die de lessen,… te organiseren. Dit is veel minder evident. Je mag ook niet vergeten dat een trainer voor elke doorgebroken jeugdspeler, een veelvoud aan jeugdspelers gecoacht heeft. Soms verkasten de beste elementen naar een andere club en sta je als trainer opnieuw met lege handen. Makkelijk is het dus niet anders hadden de meeste clubs al een succesvolle jeugdlichting.

 5. Stijn D
  Stijn D05-02-2013

  Ik ga Brabo eens moeten gelijk geven voor wat betreft de jeugdwerking…
  Het is duivels moeilijk een geslaagde formule te vinden!

 6. Tommyleandros
  Tommyleandros05-02-2013

  en laten we hopen dat Brabo ook vlot wint van scampi

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.