CD

Speel mee in het C&D-toernooi in Gent

Alle christenen ter wereld kijken dit jaar reikhalzend uit naar de paasvakantie en de witte rook die rond die tijd over Vaticaanstad zal wemelen. Maar ook de meeste hobbyschakers kunnen dit jaar enthousiast naar het Sint-Pietersplein trekken. Dat van Gent, welteverstaan…

Wie minder dan 1900 elopunten heeft kan immers opnieuw deelnemen aan het C&D-toernooi in het clubhuis van de KGSRL. Na een abnormaal jaar valt het toernooi dit jaar weer rond Pasen zoals vanouds: op zaterdag 30 maart en maandag 1 april.

In het gezellige C&D-toernooi strijden rijzende talenten tegen de grootheden van vroeger voor een prijzenpot van meer dan 1000 euro. Dat werkelijk iedereen kans maakt op een ereplaats, leert een snelle blik op de erelijst.

Het C&D-toernooi is voorbehouden voor spelers met een maximale rating van 1899 elo. Zij spelen gezamenlijk een toernooi, maar voor het klassement worden er twee categorie├źn gemaakt. Met een rating van minder dan 1600 elopunten beland je in de D-reeks, de anderen strijden voor de titel in de C-reeks. Een toernooi op een aangenaam niveau dus.

Dat het geen slappe bedoening hoeft te worden, staat eveneens te lezen in de erelijst. Hedendaagse kanonnen als Minyeyevtsev, Ponnet, Ducarmon, Van Eetvelde en ongetwijfeld nog vele anderen gingen u voor.

Alle informatie vindt u op de website van de organiserende club: www.kgsrl.be. Daar kan u zich ook online inschrijven.

Nuttige links
  1. xiaan
    xiaan05-04-2013

    Heb voor de eerste keer aan dit toernooi deelgenomen en het is een aanrader. Perfecte organisatie (op tijd beginnen, DGT borden met projectie, prijsuitreiking kwartier vroeger dan voorzien, …), goede ambiance en spannend toernooiverloop. Een pluim voor de KGSRL . Ik kom zeker terug …

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.