Rein1

Rein Verstraeten aan kop in VJK

Afgelopen zaterdag is in Mechelen het Vlaams Jeugdkampioenschap van start gegaan. Favoriet Rein Verstraeten leidt bij de -20/18…

Verstraeten half punt los na 6 rondes

Naar aloude traditie zakte de top van de Vlaamse jeugd dit weekend af naar de Technische scholen in Mechelen. Doel: de Vlaamse titel én een plaats in het Belgische jeugdelitekampioenschap. De topkandidaten voor die eer zijn dit jaar Rein Verstraeten, Nathan De Strycker en Joris Verhelst, alledrie met meer dan 2200 en 2100 respectievelijk de hoogst gerangschikte spelers. De concurrentie komt van enkele 2000+’ers, zoals De Vleeschauwer en Decrop, en 1900-spelers, zoals Van Kessel en Larsen.

Het openingsweekend bracht weinig variatie op dat gegeven. Enkel outsider Sander Larsen (1938) had een moeilijke eerste 6 rondes, met slechts 2,5 punten. Joris Verhelst werd eveneens verrast, door Mathias De Weird. De andere toppers deden het enigszins volgens verwachting en in ronde 5 diende zich een eerste topduel aan. Verstraeten klopte De Strycker en nam daarmee een eerste belangrijke horde in het kampioenschap.

Zoals altijd zijn er ook enkele andere leeftijdscategorieën. Pieterjan Snoeks en Emile Boucquet leiden bij de -16, Fabio De Block en Lee Deon bij de -14 en William Boudry bij de -12. De slotdag op zaterdag belooft dus bijzonder spannend te worden.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.