Geert

Van der Stricht beste in Zottegem

Geert Van der Stricht heeft zijn favorietenrol waargemaakt in een sterk Gerstennattoernooi in Zottegem…

Door David Roos

Elk jaar komen de goede blitzers van Oost-Vlaanderen naar het Gerstennattoernooi in Zottegem, dit jaar aangevuld met een uitgebreide delegatie van Opwijk. Zelfs Marcel Van Herck van Deurne maakte de tocht naar het verre Zottegem. Voorts werd het deelnemersveld opgevuld met de Zottegemse ‘jeugd’spelers die het toernooi compleet onvoorspelbaar maakten.

In de eerste ronde werd Jonas Van Cappellen al verrast door Ben Van De Putte. Ook topseed Geert Van Der Stricht gaf in ronde 2 al een halfje toe, tegen Pieter Saligo. Na tal van verrassingen kwam Geert Van Der Sticht in de vijfde ronde opnieuw op bord 1 terecht. Hij bleef daar zitten tot de achtste ronde, toen Adrian Roos hem een hak zette. Met nog een overwinning op Hendrik Ponnet, ging Adrian de laatste ronde in met een vol punt voorsprong op Van der Stricht en Arno Bomans. De finish was er een om u tegen te zeggen: Roos verloor tegen Bomans en Van der Stricht won, waardoor het toernooi eindigde met 3 winnaars. De scheidingspunten waren in het voordeel van Van der Stricht.

  1. Thomas Maes
    Thomas Maes30-05-2013

    Uit bovenstaande bericht leid ik af dat Ben Van De Putte naast “denksportkampioen” eveneens ‘jeugd’speler is ! :))

  2. Theo
    Theo30-05-2013

    Misschien zit Ben in zijn 2de jeugd, of is hij nog “jong van geest” 😉

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.