SDC14870

Lommel SVBT’t het beste in Oostende

Schaken, voetbal, badminton en tafeltennis: de uitdaging om in alle vier de sporten de beste te zijn is niet van de poes. Dit jaar viel die eer te beurt aan Lommel, na winst in drie spannende wedstrijden…

Oostkamp sneuvelt aan de meet

Zondag stond de zesde editie van het svbt-tornooi op het programma. Svbt is geen naam van een Georgische grootmeester, maar dit zijn de eerste letters van de sporten waar strijd in geleverd wordt: schaken,(zaal)voetbal, badminton en tafeltennis. Deze moderne vierkamp voor 8 schaakploegen is uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie op de laatste zaterdag van juli in Oostende.

De spelregels zijn eenvoudig: de ploegen worden telkens opgesteld in volgorde van sterkte en strijden afwisselend in de vier disciplines. De ploeg die in de meeste sporten de beste is, wint het onderling duel. Bij een 2-2 stand wint de ploeg met de hoogste opgetelde score van de vier sporten. Kampioen van dit knock-out tornooi is de ploeg die 3 duels kan winnen.

De kampioenen van de voorbije edities (Lommel, Brugge en Oostende) slaagden er samen met Oostkamp in zich te plaatsen voor de halve finale. In die halve finale versloeg Oostkamp Oostende en verloor Brugge nipt van Lommel. Voor de Lommelaars een tweede felbevochten zege nadat het duel met Opwijk in de eerste ronde ook al op een thriller was geëindigd. De Limburgers krijgen blijkbaar extra krachten door de zeelucht want in de finale moest Oostkamp er ook aan geloven. Lommel kroonde zich al voor de derde keer tot kampioen van dit heroïsche tornooi. De Limburgers speelden met Roy Schoemans, Nils Nijs, Jan Lagrain, Pieter Lagrain, Barry Swevels, Wessel Van Kessel, Koen Van Kessel en Jacco Swevels.

Na het sportieve gedeelte, maar liefst 6 uur non-stop competitie, werden de calorieën aangevuld met pizza en duvel. De strijd was soms fel, maar bleef altijd fair en iedereen kon met een goed gevoel naar huis. De pijn aan spieren waar velen het bestaan niet eens van afwisten, nemen we er met plezier bij.

De eindstand:
Lommel
Oostkamp
Brugge
Oostende
Opwijk
Kortrijk
Zottegem
Brasschaat

Verslag van organisator Yen Peeren

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.