Tanguy2

Joep Nabuurs verrast Pieter Claesen in Geraardsbergen

Topfavoriet Ringoir heeft zijn start niet gemist in het Oostvlaamse Geraardsbergen. Hij won zijn eerste vier rondes won, iets wat enkel wordt geëvenaard door de verrassende Joep Nabuurs, die Pieter Claesen een combinatie om de oren sloeg…

Kan iemand Ringoir bedreigen?

De Belgische kampioen is dé te kloppen man in Geraardsbergen. Dat was hij al voor het toernooi begin, en dat is hij, nu het toernooi bezig is, nog meer. Ringoir won al zijn partijen. Hij deed dat bovendien met opmerkelijk gemak (of zo lijkt het toch).

Voorlopig krijgt hij enkel concurrentie van één man: de jonge Nederlander Joep Nabuurs. Nabuurs speelt meestal toernooien in Nederland, maar heeft deze zomer al enkele keren gekozen voor toernooien bij ons. Tijdens het seizoen speelt hij af en toe interclub voor het Limburgse Eisden. Na een zege in het blitztoernooi in Hasselt maakt hij nu dus het mooie weer in Geraardsbergen. Vooral zijn stunt(je) in ronde 4 tegen Pieter Claesen was opmerkelijk. De Leuvenaar kreeg niet de kans te rokeren en werd rond zet 20 koelbloedig afgemaakt:

Nabuurs, met wit, speelt de finale combinatie: Txd7! Lxd7 en Tb6! 1-0. Als Claesen Da7 speelt, volgt Txe6! Lxe6 De7 mat. Mooie finishing touch!

Op papier is Nabuurs niet meteen de man die Ringoir naar de kroon zou kunnen steken. Die rol leek eerder weggelegd voor GM Ohotnik. Hij liet een halfje tegen Sigiswald Barbier. De vierde favoriet is Glen De Schampheleire, maar de Zottegemnaar moest al twee halfjes toestaan. Oud-winnaar Jelle Sarrau nam dan weer een ronde rust tegen vader Barbier in de vierde ronde. De stand na vier rondes ziet er daardoor zo uit:

1 Nabuurs Joep (2206N) Venlo NED 4.0/4
2 m Ringoir Tanguy (2486N) Fontaine-L’Evêque BEL 4.0/4
3 g Okhotnik Vladimir (2403N) UKR 3.5/4
4 * Sarrau Jelle (2309N) Heusden BEL 3.5/4
5 * Barbier Sigiswald (2157N) Temse BEL 3.5/4
6 * Barbier Wim (2143N) Temse BEL 3.5/4
7 * Van Mechelen Jan (2216N) Chess Club Anderlecht BEL 3.5/4
8 * Schalkx Johnny (2242N) KGSRL Gent BEL 3.0/4
9 m Claesen Pieter (2352N) Fontaine-L’Evêque BEL 3.0/4
10 * Windels Jan (2052N) Luctor & Emergo Waregem BEL 3.0/4

 1. brabo
  brabo12-08-2013

  Joep Nabuurs speelde van 5 tot 9 augustus mee in het West Flemish Open waar hij in de laatste ronde makkelijk Dgebuadze op remise hield: http://www.chessdevil.net/cr/tr_51fb7476946a50462bf9b907/ (Spijtig hierover geen verslaggeving?)
  Op 10 augustus dus 1 dag later speelt hij alweer mee in Open Geraardsbergen. Sommige spelers schaken heel wat tijdens de zomer.

 2. Jan Lagrain
  Jan Lagrain12-08-2013

  Bij deze een warme oproep aan iemand voor een klein verslagje. Hoeft niet uitgewerkt te zijn, zolang ik maar wat info heb!

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.