Landen

Mathias Roeder opnieuw beste in Landense rapid

In de laatste ronde maakte hij eerder puntenverlies goed door Stéphane Hautot te verslaan. Het toernooi was een groot succes, zowel kwalitatief als kwantitatief…

79 schakers in Landen

Het rapidtoernooi in Landen barst bijna letterlijk uit zijn voegen. Met 79 schakers was de opkomst een overdonderend succes. Zo succesvol, dat de speelzaal eigenlijk wat te krap werd. Desalniettemin was de organisatie op zich voorbereid: de te krappe ruimte werd gecompenseerd door enkele computerschermen, die de paringen weergaven. Ook kwalitatief had het toernooi wat te bieden: IM Roeder, IM Hautot en IM Vandevoort voerden de ratinglijst aan, met Wiley en Sarrau als outsiders.

Het toernooi begon met een klinkende verrassing, want veelvoudig winnaar Roeder gaf meteen een halfje prijs, tegen de taai verdedigende Erik Tutenel. Roeder zou daarna wel partij na partij winnen, tot hij in de 5de ronde op Jan Lagrain stootte (opnieuw remise). Intussen was Stéphane Hautot de puntjes op de i aan het zetten. Hij won zijn eerste 5 partijen, waarvan de topper tegen Sarrau de belangrijkste was. Sarrau had in ronde 4 Vandevoort geklopt.

De zege leek binnen handbereik, maar het regenweer was symbolisch voor de laatste ronde van Hautot: in het duel met Roeder ging hij met wit de boot in, waardoor Roeder alsnog het toernooi won, als een duiveltje uit een doosje. Een vijftal werd tweede, met onder andere Hautot, Sarrau, Dischinger en Lafosse. De uitslag wordt later online geplaatst en zal hier meteen verschijnen.

 1. Tim Berwaerts
  Tim Berwaerts25-08-2013

  Hallo,

  Sorry voor de vertraging maar de uitslag staat ondertussen online. De foto’s volgen nog.

  Met vriendelijke groeten,
  Tim Berwaerts

 2. José Conard
  José Conard01-09-2013

  Bedankt voor de positieve reactie en het verslagje over ons jaarlijks rapid-tornooi in Landen.
  Wij hadden dat zelf nooit beter zo kunnen formuleren.

  José Conard

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.