Ilja

Nationale Interclubs van start

Zondag zijn de nationale interclubs gestart. Kampioen Wirtzfeld kon meteen aan de bak…

Wirtzfeld knokt zich naar nipte zege

Net als vorig jaar belooft het kampioenschap opnieuw spannend te worden. Wirtzfeld, maar ook Eynatten en CREC Charleroi daagden op met gemiddeldes van boven de 2400, maar onder de 2500: aan elkaar gewaagd dus.

De eerste speeldag zondag kreeg meteen een topper voorgeschoteld. Amay en Wirtzfeld maakten er een stevige pot van. Hagen Poetsch op bord 3 kreeg een forfaitnederlaag aangesmeerd tegen Ilya Zaragatski. Daardoor was de kampioen meteen op achtervolgen aangewezen. Het deed dat met succes, al werd het uiteindelijk een nederlaag met het allerkleinste verschil. Wirtzfeld won met 15-16. Er waren overigens enkele leuke aanvallen te zien in Amay. De partijen Gulbas-Tan en Broekmeulen-Boidman waren spectaculair.

Op basis van deze eerste speeldag lijkt de degradatie tussen drie ploegen te gaan: Borgerhout, Deurne en CRELEL. Dat lijkt echter wat vroeg, zeker omdat enkele ploegen mogelijk nog een sterkere opstelling zullen hebben de komende rondes. Vooral Borgerhout wordt niet in de onderste regionen verwacht en presteerde de vorige seizoenen erg degelijk.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.