Ootes

“Onverhoopte stunt bij de kampioen”

Kampioen Wirtzfeld ging thuis verrassend onderuit tegen Borgerhout, na een spectaculair duel, dat gekenmerkt werd door meer dan één ommekeer. Er zijn nog twee leiders…

“Onverhoopt resultaat”

Na de vorige speeldag, die van vorige week, werd al aangehaald dat Borgerhout, ondanks de nederlaag toen, in principe niet tot de degradatiekandidaten behoort. Gisteren werd dat in Wirtzfeld vrij duidelijk na een knap duel om volgen.

Naar kampioen Wirtzfeld gaan, is in principe al geen sinecure. De opstelling van de titelverdedigers was bovendien allerminst slecht, met onder andere GM Winants, IM Ringoir, Gm Zatonskih, GM Popovic en de ervaren IM’s Gulbas en Hautot in de ploeg. Borgerhout kon daar een degelijke ploeg tegenover stellen. Zoals Alain Talon, de verslaggever van Borgerhout ter plaatse, het in zijn uiteenzetting stelde: “Iedereen zou direct getekend hebben voor een gelijkspel tegen dit team, maar zelf speelden we ook met een van onze sterkste opstellingen met Vincent Diepeveen op 7 en Hommerson op 8! Stevig dus.” Wij danken Alain Talon ook voor het gebruik van zijn foto in de kop van dit artikel.

In de partijen zelf kon het alle kanten opgaan. Ze werden vooral getekend door enkele opmerkelijke twists. Zo blunderde GM Zatonskih een vol stuk in een stelling, waarin het pionoffer van haar tegenstander toch eerder dubieus leek te zijn. Zo blunderde Cemil Gulbas een gewonnen stelling weg, niet alleen tot remise, maar zelfs tot een nederlaag. Langs de andere kant had Stefan Docx uitstekende winstkansen, die niet benut werden en stond Peter Lombaerts duidelijk beter in zijn partij tegen Petar Popovic, een partij die overigens absoluut de moeite is om na te spelen. Uiteindelijk bleek de beslissende, verliezende zet in die partij 37. Df2, een zet die er nochtans niet bijzonder raar uitziet. Wederzijdse fouten ook bij Tuncer-Diepeveen, waar die laatste op zet 55 simpelweg meteen kon winnen met het leuke Tg1!! De zet werd gemist en Diepeveen verloor nog.

Nadat alle mist was opgeklaard, kwam Borgerhout er het sterkste uit. 3-5, een prachtige stunt voor de Antwerpenaars na een felbevochten duel, dat alle kanten kon opgaan.

Rochade Eupen moest eveneens berusten in puntenverlies. Zij kwamen niet verder dan een gelijkspel tegen CRELEL, dat zijn eerste puntje scoort dit seizoen. Daardoor zijn er nog twee leiders over. Eynatten 1, de ploeg met het sterkste elogemiddelde tot nu toe, en CREC, dat de vloer aanveegde met Deurne. Deurne staat samen met Anderlecht en Brugge nog met 0 punten.

 1. Paul
  Paul30-09-2013

  Op onze website http://borgerhoutsesk.be staat een verslag van Wirtzfeld – Borgerhout. Je kan ook rechtstreeks de pdf hier lezen: http://borgerhoutsesk.be/icronde01.pdf

  groetjes,
  paul

 2. Joris
  Joris01-10-2013

  Lombaerts duidelijk beter? Dat zal wel, hij stond 4 pionnen voor! Straf dat dat zo snel bergaf is gegaan!

 3. Valery
  Valery02-10-2013

  Volgens het verslag bij Borgerhout zou Diepeveen heel lang gewonnen gestaan hebben?! Wellicht in de euforie geschreven 🙂 Blijkt toch ook in de commentaar op bord 8 waar Hommerson eigenlijk verloren stond na 21 zetten. Het blijft voor Borgerhout een mooie overwinning natuurlijk en voor Wirtzfeld komt dit vooral hard aan vanwege het matchpuntensysteem.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.