Rein2

Kampioen Wirtzfeld gaat onderuit

Zondag heeft titelverdediger Wirtzfeld een opvallende nederlaag geleden. Het heeft zijn competitiestart volledig gemist. Voorts brengen we u graag het nieuws van een nieuwe Belgische FM…

Eynatten alleen aan kop

Een tweede titel op rij voor Wirtzfeld lijkt verder weg dan ooit. Zondag ging het opnieuw de boot in, nu in Gent. De Gentenaars hadden een degelijke ploeg bijeengesprokkeld, maar de verwachting bleef toch dat de Oostvlamingen in het zand zouden bijten. Niets was minder waar en dankzij overwinningen van Ducarmon, Van der Stricht en Wiersma droop Wirtzfeld af, opnieuw zonder zege. Enkele partijen in dat duel zijn overigens zeer de moeite om na te spelen. Na drie speeldagen heeft Wirtzfeld 1 punt.

Een ideaal moment voor topfavoriet Eynatten om uit te lopen op zijn nog steeds voornaamste titelconcurrent. In de derby tegen Eupen verschenen 8 remises op het scoreblad, na een duel waarin wel degelijk gespeeld werd, maar waarin het grootse spektakel achterwege bleef. Voor Eynatten sowieso een uitstekend resultaat, want het staat nu alleen aan kop. CREC kwam zwaar verzwakt aan de aftrap en verloor tegen Fontaine.

Onderaan in de stand lijkt de situatie vooral voor Deurne lastig te worden. CRELEL pakte zijn eerste zege.

Rein Verstraeten nieuwe FM

Intussen ontvingen wij het bericht dat Rein Verstraeten de kaap van de 2300 elo (virtueel) overschreden heeft. Daarmee is hij op zijn 18de Fide Meester. Een erg knappe prestatie! Proficiat!

 1. Patrick
  Patrick16-10-2013

  denk trouwens dat Nils Nijs na zijn prima tornooi in Oslo ook FM is
  http://www.bergensjakk.no/oslointernational/

 2. Fideel
  Fideel16-10-2013

  Proficiat, Rein! 🙂

 3. brabo
  brabo16-10-2013

  Klopt Patrick. Met 25 punten extra heeft hij nu ook meer dan 2300, zie http://ratings.fide.com/individual_calculations.phtml?idnumber=209651&rating_period=2013-11-01
  Opmerkelijk feit is dat Nils afgelopen jaar erg weinig gespeeld heeft (tenminste voor rating) en dan toch zulke mooie prestatie.
  In elk geval aan beide spelers, proficiat !

 4. arnaud
  arnaud27-10-2013

  een dikke proficiat Rein!

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.