Hanne

Belgische vrouwen stunten tegen Noorderburen

In Leuven zijn er na 3 rondes nog 6 leiders. In Chennai is Magnus Carlsen gisteren begonnen aan de zoektocht naar een eerste wereldtitel en in Warschau spelen twee Belgische ploegen op het EK voor landenteams, waarvan vooral de dames uitpakten met een opmerkelijk resultaat…

Carlsen op zoek naar dat wat iedereen al weet

Dat hij de beste schaker ter wereld is, daar bestaat intussen geen twijfel meer over, maar wereldkampioen is hij nog niet: Magnus Carlsen. De Noor is gisteren begonnen aan zijn laatste uitdaging. In Chennai bekampt hij Anand over 12 partijen. De eerste twee partijen eindigden op saaie remises, maar verwacht wordt dat vanaf morgen de aftastingsfase voorbij is en dat Carlsen met wit een poging zal doen om effectief op zoek te gaan naar een eerste winst.

6 leiders in Leuven

Dat WK wordt uitgezonden tijdens het toernooi in Leuven, dat eergisteren is begonnen. Intussen zijn daar drie rondes gespeeld en zijn er nog 6 leiders, waarvan de meeste usual suspects zijn. Mher Hovhanisian en Steven Geirnaert – toch de twee grote favorieten voor de eindzege – zijn nog mee.

Een opmerkelijke naam in het zestal is Nicola Capone, die gisteren stuntte door GM Akesson – de derde grote favoriet – een eerste tik uit te delen. De partijen zijn live te volgen op deze website!

Nicola Capone zorgde voor de eerste grote stunt: hij won tegen GM Akesson

Belgen starten matig in Polen

In Polen is een Belgische mannen- en vrouwenploeg afgevaardigd om onze driekleur te verdedigen in het Europees landenkampioenschap. Voor de Belgen spelen Ringoir, Michiels, Docx, Soors en kapitein Jan Rooze. De start was niet optimaal voor onze Belgen. Tegen Georgië werd verloren (vrij logisch gezien de sterkte van die ploeg) en ook tegen Denemarken kregen ze een nederlaag geïncasseerd. Bart Michiels redde de eer met een zege tegen IM Glud (2526). Vandaag spelen onze landgenoten tegen Wales.

Er speelt ook een vrouwenploeg mee in Warschau. Anna Zozulia, Hanne Goossens, Wiebke Barbier, Marigje Degrande en Sarah Dierckens spelen voor België. Hun eerste ronde was goed voor een stunt van jewelste: de ijzersterke Nederlandse ploeg werd met 3-1 in de pan gehakt. Anna Zozulia won van Lisa Schut, Hanne Goossens van GM Peng en Marigje Degrande tegen Arlette Van Weersel. Bijzonder straf!

 1. Valery
  Valery10-11-2013

  Tegen Georgië was het toch maar nipt en dus opzienbarend met winst van Stefan Docx tegen 2556 en remise van Bart Michiels tegen 2695.
  De fraaie stunt van de vrouwenploeg zal in het Nederlandse kamp wel zijn ingeslagen als een bom.

 2. Gonzo
  Gonzo11-11-2013

  Zeg dat wel, wat een afgang, verliezen van België.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.