IMG 8203

Nieuwsoverzicht: van Carlsen, Dgebuadze naar Sarrau

Alexander Dgebuadze is afgelopen zaterdag Belgisch blitzkampioen geworden. Hij eindigde solo aan de finish na 28 rondes topschaak. Andere winnaars vorige week: Magnus Carlsen en Jelle Sarrau…

Dgebuadze wint BK blitz

Een mooie prijzenpot van 3100 euro: daar durft al wel eens wat stevig schaakvolk op af te komen. Het BK Blitz in Saint-Ghislain van afgelopen zaterdag was daar geen uitzondering op. Twee grootmeesters (Daniel Fridman, 2616 en Alexandre Dgebuadze, 2512) en een pak IM’s zouden in maar liefst 28 partijen uitmaken wie Belgisch Kampioen blitz zou worden.

Uiteindelijk trok Alexandre Dgebuadze aan het langste eind met een knappe 23/28, een puntje meer dan Cemil Gulbas en Fridman. De top 10 zag er als volgt uit:

Carlsen wint toernooi in Shamkir

In Azerbeidjan kwam vorige week het supertoernooi in Shamkir tot zijn einde. De winnaar was, zoals verwacht, Magnus Carlsen, maar dat had meer voeten in de aarde dan het leek. Carlsen startte goed, maar kende een voor hem ongeziene dip in het midden van het toernooi. Hij verloor twee partijen op een rij, iets wat hem al enkele jaren niet meer was overkomen.

Carlsen, opnieuw de beste

Uiteindelijk herpakte de Noor zich en in de laatste ronde speelde hij tegen co-leider Caruana in een pracht van een finale. Carlsen won de partij en het toernooi.

De eindstand

Sarrau wint paastoernooi in Leopoldsburg

Tot slot gaan we naar paasmaandag in Limburg. Daar won Jelle Sarrau na een nek-aan-nekrace met Aleksandr Alienkin. Beiden klokten af op 6,5/7, maar de Limburger won dankzij de scheidingspunten. Zijn derde overwinning in vier jaar tijd.